Økologiske Frø til Spirer og Mikrogrønt

Økologiske frø til Spirer og Mikrogrønt i høj kvalitet gør dyrkningen til en nem succes for dig. Læs tips til at vælge de bedste spirefrø.

Hvilke frø er bedst til spirer?

De bedste frø til spirer er frø, der bliver pakket og solgt specielt til dyrkning af spirer og mikrogrønt. Det sikrer dig sorter, som er velegnede at spise rå efter din dyrkning.

De mest kendte frø til spirer er:

Broccoli – Bukkehorn – Endive – Fennikel – Lucerne – Kløver – Radise – Karse – Rucola –  Mizuna – Sennep – Solsikke – Raps – Pinkkål – Rødkål – Rødbede – Mungbønne – Linse – Kikært – Ært.

Du kan finde alle disse frø i spirekvalitet her i shoppen.

LISTE MED ALLE FRØ
Rosenradise frø til Spirer og Mikrogrønt 150 gram økologiske frø

Hvad er et spirefrø versus andre frø?

Spirefrø er unikke fordi:

 • Forhandleren af frøene skal være fødevaregodkendt.
 • Frøene er bakterietestet for at undgå salmonella, listeria og e.coli i din spirebakke.
 • Spireevnen er over 98%.
 • Frøene er af sorter, der er egnet til spirer og mikrogrønt.
 • Frøene er pakket under unik høj hygiejne, da det er fødevarer.
 • Frøene bør være garanteret økologiske for at du opnår den højest tænkelige næringsværdi af planterne.

FRISKE SPIRER er både fødevaregodkendt og økologisk certificeret i den danske Fødevarestyrelse med årlige tjek af mine lokaler, leverandører og frøkvalitet.

Hvilke frø kan du dyrke til spirer?

Du kan ikke dyrke hvad som helst til Spirer og Mikrogrønt. Der findes cirka 45 sorter af frø, kerner, korn, pseudokorn og bælgfrugter, som er egnede til din dyrkning.

Når det ikke er alt der er egnet til spirer og mikrogrønt, skyldes det, at mange planter har udviklet forskellige metoder til at beskytte deres frø. En metode er, at frøene indeholder naturlige stoffer som eksempelvis lektiner.

Hvis indholdet af lektiner er så højt, at det ikke bliver neutraliseret under spiringen, kan du ikke bruge sorten til spirer. Det er derfor du kun kan dyrke visse sorter af bønner, linser og ærter til spirer.

Udvalget spirefrø her i shoppen er naturligvis økologiske, GMO-fri og fødevaregodkendt til din dyrkning af Spirer og Mikrogrønt.

kloeversalat med floedeasarges og roedloeg

Hvilken spire skal du vælge til maden?

Spirer og Mikrogrønt er lækker i alle typer mad, hvor du ellers ville bruge salat, grøntsager eller bælgfrugter. Lad mig give et par eksempler…

Spirer af Mungbønne, Linse, Kikært og Ærter modner på 2-4 dage. De høstes uden blade og er lækre i salater, blendet i dips eller rørt ind i supper og lune retter. Ærtespirer er også lækre i smoothies og chiagrød.

Milde spirer med blade som Lucerne, Kløver og Solsikke er lækre i alle retter inkl smoothies og som grunddel i salater.

Krydrede spirer med blade som Broccoli, Pinkkål, Radise, Sennep, Rucola, Mizuna, Karse og Bukkehorn er lækre i salater, smørrebrød, wraps, appetizere og som smuk, smagfuld pynt.

OPSKRIFTER MED SPIRER

Økologiske spirefrø til dig

Fordele ved sunde, økologiske Frø til Spirer og Mikrogrønt

Du har flere fordele af at bruge sunde, økologiske frø af høj kvalitet til dine spirer og mikrogrønt. Den mest indlysende er, at sunde frø gør dyrkningen til en leg for dig.

Det skyldes, at inde i et spirefrø ligger byggestenene til den lille plante. Et frø rummer både plantens DNA til at skabe spiren og al næring til den lille plantes første vigtige dage af dens liv.

En spire kan derfor kun blive så sund som frøet. Kun når moderplanten ude på marken kan optage alle de nødvendige næringsstoffer fra jorden, kan planten udvikle sunde frø med høj spireevne.

Når planten vokser af sunde byggesten, gror de nemt og holder sig nemt stærke og sunde. En anden fordel er, at sunde frø giver dig lækre, smagfulde Spirer og Mikrogrønt. Naturligvis med en lang holdbarhed på flere dage efter de er modnet.

Hvorfor er hele, intakte frø vigtigt til Spirer?

Det er vigtigt, at du kun bruger hele, intakte frø til at dyrke spirer og mikrogrønt. Det skyldes, at knækkede spirefrø rådner. Det gør de andre planter i bakken syge.

Løsningen er, at du sorterer skadede frø fra, inden du lægger frøene i blød. Du kan også tage dem fra efter iblødsætningen, hvis det er nemmere at se dem på det tidspunkt.

Kvalitetsfrø er kendt ved at have meget få knækkede frø i posen. Desuden gror frøene nemt for dig.

Jeg køber kun mine frø hos anerkendte leverandører, der sorterer og tester for spireevne og bakterier for at sikre en høj kvalitet, før frøene bliver sendt til mig.

Trods det omhyggelige arbejde, kan der selv i mine frøposer være et par knækkede frø. Derfor giver jeg dig altid et par gram mere i posen.

Sådan dyrker du Spirer

trin 1 spireguide

Trin 1
Vælg et spirekit som passer frøet

trin 2 spireguide

Trin 2
Afmål en passende mængde frø

trin 3 spireguide

Trin 3
Læg frøene i blød i rent vand i et glas

trin 4 spireguide

Trin 4
Hæld frø i bakken og stil i skygge

trin 5 spireguide

Trin 5
Skyl frø og spirer 2 x hver dag

trin 6 spireguide

Trin 6
Høst modne spirer efter 2-6 dage

SE GUIDE PÅ VIDEO

Hvilken spirebakke skal du vælge?

Dit valg af spirebeholder afhænger af frøsorten. 

Bælgfrugter – Mungbønne, Linse, Kikært, Ærter – trives i Spireglas og SpirePerle spirebakke.

Bladspirer – Lucerne, Kløver, Radise, Bukkkehorn, Solsikke – trives i alle spirebeholdere.

Brassicaspirer – Pinkkål, Broccoli, Raps, Rødkål – trives i alle beholdere men disse fire spirer er svære i et spireglas.

Geldannende frø – Karse, Rucola, Sennep, Chia, Mizuna – kan kun gro på Hampmåtte, øko Vat eller Spireskål.

Vil du dyrke det større Mikrogrønt er Hampmåtte eller en SpirePerle de to bedste muligheder for dig.

SE BEHOLDERE
SpirePerle spirekasse med modne spirer i koekken

Kan du bruge havefrø til spirer?

Nej, du bør aldrig bruge havefrø til at dyrke Spirer og Mikrogrønt.

Det er meget vigtigt, at du kun bruger certificerede og gerne økologiske spirefrø solgt af fødevaregodkendte forhandlere til dine indendørs spirer og mikrogrønt.

Det skyldes, at kun Fødevarestyrelsesgodkendte firmaers spirefrø bliver tjekket tilpas grundigt af de danske myndigheder for hygiejne, bakterietests, økologi og fødevaresikkerhed under hele håndteringen af frøene fra landmand til dit køkken.

Når du køber godkendte frø, kan du desuden være sikker på, at frøene er af en plantesort, der er egnet til spirer og mikrogrønt. Det er nemlig ikke alle sorter, som er sunde for mennesker at spise som spirer.

Hvis du køber frøene hos Fødevaregodkendte forhandlere og/eller et anerkendt brand som du kan tjekke på FindSmiley.dk ved du, at firmaet skal kunne stå inde for frøenes egnethed til formålet.

Bakteriefri spirefrø for din sikkerhed

Bakterier er overalt omkring os, men du kan sikre dig mod at få skadelige bakterier i din spirebakke. Det er heldigvis ret nemt for dig.

Siden 2011 skal alle certificerede spirefrø være testet for Listeria, E. Coli og Salmonella på laboratorium. Frøposerne skal desuden have påsat et batchnummer for at sikre sporbarhed fra marken til dit bord. Reglerne er til for dit ve og vel.

Da FRISKE SPIRER er certificeret af den danske Fødevarestyrelse til at forhandle frø til friske spirer og mikrogrønt, er du sikker på, at jeg overholder alle regler.

Når du har fået frøene hjem, skal du dog huske at hygiejnen fortsætter i dit eget køkken. Brug kun rene skeer til at afmåle frøene og bruge rene glas til iblødsætningen. Vask spirebakken med en helt ren svamp kun til det formål.

Hvis du bare husker de par tips, kan du nyde dine spirer og mikrogrønt rå i maden.

FRISKE SPIRER giver spirefrø garanti

Jeg ønsker dig den bedste oplevelse med at dyrke økologiske Spirer og Mikrogrønt. Derfor pakker jeg frøene skånsomt og spiretester mine frø hver måned. De dyrkede spirer bruger jeg til billederne, du ser overalt i FRISKE SPIRER.

Hvis du mod forventning ikke oplever en god spireevne i dine spirefrø fra mig, beder jeg dig kontakte mig på mobilnr: 60246203.

Så finder vi sammen frem til, hvordan du får en god spireoplevelse igen.

SE ALLE SPIREFRØ
Agurkeruller med Spirer og Hummus Avocado fyld

Vil du dyrke Spirer?

Har du spørgsmål til dine frø?

Savner du viden om frø til spirer eller mikrogrønt i denne artikel? I så fald er du meget velkommen til at sende mig en besked.

Jeg svarer dig snarest muligt. Derpå indarbejder jeg den ekstra viden her i artiklen, så den kan komme flere læsere til gavn.

Jeg ser frem til at høre fra dig.
Miriam Sommer
FRISKE SPIRER

  Spørgsmål fra andre læsere

  Kan man købe GMO-fri økologiske Spirefrø?

  Ja, hos FRISKE SPIRER er frøene til din dyrkning af spirer og mikrogrønt altid 100% økologiske og GMO-fri. Firmaet er dansk fødevaregodkendt og økologisk certificeret. Firmaet får derfor besøg af Fødevarestyrelsen hvert år og skal udarbejde et grundigt fødevareregnskab hver 3. måned. Derfor er du garanteret den ønskede kvalitet i frøene i den shop.

  Hvilke frø er de bedste til spirer?

  De bedste frø til spirer er frø der bliver solgt specielt til spirer af fødevaregodkendte virksomheder. Det skyldes, at certificerede spirefrø er testet for skadelige bakterier som Salmonella, Listeria og E. Coli hvilket er et lovkrav i dag. De samme krav gælder ikke havefrø som mange virksomheder desværre sælger til spiredyrkning på nettet.

  Hvilke frø er bedst til spirer og mikrogrønt?

  De mest kendte frø til Spirer og Mikrogrønt er Broccoli, Bukkehorn, Endive, Fennikel, Lucerne, Kløver, Radise, Karse, Rucola, Mizuna, Sennep, Solsikke, Raps, Pinkkål, Rødkål, Rødbede, Mungbønne, Linse, Kikært, Ært. Du kan finde alle disse frø hos det danske firma Friske Spirer.

  2 kommentarer til “Økologiske Frø til Spirer og Mikrogrønt

   • FRISKE SPIRER siger:

    Kære Lotte. Ja, alle mine spirefrø er 100% økologiske og GMO-fri. De er også bakterietestet og godkendt af Fødevarestyrelsen til spiredyrkning.

  Der er lukket for kommentarer.

  error: Dette indhold er beskyttet