Spinat Suppe med Ærtespirer

Broccoli Suppe med tofu og Bønnespirer

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields1 Serving

 100 g økologiske Ærter til spirer
 250 g frossen spinat
 2 spiseskefulde olivenolie
 1 lille hvidt eller gult løg, hakket
 1 knust hvidløgsfed
 1 knivspids røde peberflager eller cayennepeber
 200 g silketofu
 350 ml grøntsagsbouillon
 150 ml kokosmælk usødet
 salt og peber

1

Læg Ærterne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 8 timer. Hæld derpå ærterne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Dryp af, Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyl derpå morgen og aften i 1-3 dage, indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og dine ærtespirer er klar til suppen.

2

Hæld olivenolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede finthakkede gule løg og sautér til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og krydderier. Rør i et minut til de dufter kraftigt.
Hæld spinaten i gryden og rør det hele sammen til spinaten er varmet op og tydeligt reduceret i størrelse og dufter godt.
Rør grøntsagsfond og tofu i og lad det simre i 10 minutter under låg.

3

Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier. Vend ærtespirerne i suppen et par minutter inden servering. Sådan bevarer de deres sprødhed men bliver alligevel lune.

4

Server suppen i dybe skåle, pyntet med Ærtespirer, et par blade frisk grønt, olie og drys af friskkværnet peber.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 100 g økologiske Ærter til spirer
 250 g frossen spinat
 2 spiseskefulde olivenolie
 1 lille hvidt eller gult løg, hakket
 1 knust hvidløgsfed
 1 knivspids røde peberflager eller cayennepeber
 200 g silketofu
 350 ml grøntsagsbouillon
 150 ml kokosmælk usødet
 salt og peber

Directions

1

Læg Ærterne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 8 timer. Hæld derpå ærterne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Dryp af, Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyl derpå morgen og aften i 1-3 dage, indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og dine ærtespirer er klar til suppen.

2

Hæld olivenolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede finthakkede gule løg og sautér til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og krydderier. Rør i et minut til de dufter kraftigt.
Hæld spinaten i gryden og rør det hele sammen til spinaten er varmet op og tydeligt reduceret i størrelse og dufter godt.
Rør grøntsagsfond og tofu i og lad det simre i 10 minutter under låg.

3

Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier. Vend ærtespirerne i suppen et par minutter inden servering. Sådan bevarer de deres sprødhed men bliver alligevel lune.

4

Server suppen i dybe skåle, pyntet med Ærtespirer, et par blade frisk grønt, olie og drys af friskkværnet peber.

Notes

Spinat Suppe med Ærtespirer
error: Dette indhold er beskyttet