HISTORIEN OM FRISKE SPIRER

Det er rart at kende personen bag en shop. Så her får du historien om min dejlige rejse med friske spirer.

Miriam Sommer ejer af FRISKE SPIRER

HVORFOR  FRISKE SPIRER

Mit navn er Miriam Sommer. Jeg er født i 1977 og er kvinden bag FRISKE SPIRER. Min uddannelse er cand. mag. i dansk fra Københavns Universitet. Historien om FRISKE SPIRER startede i 2010. Jeg arbejdede deltid som tekstforfatter på et lille forlag og havde på sidelinjen mit eget kommunikationsfirma. Jeg havde et ønske om at skærpe mine faglige kompetencer, så jeg havde praktisk erfaring i den seneste online udvikling til glæde for mine kunder. Derfor fandt jeg på at opbygge et brand til formålet.
Miriam Sommer FRISKE SPIRER 2018

IDEEN TIL FRISKE SPIRER

Jeg havde jeg fire krav til mit testbrand: 1) Mit brand skulle være innovativt, så det ikke forsvandt i massen af konkurrenter. 2) Emnet skulle interessere mig. 3) Mit arbejde skulle være til gavn for andre, så jeg fik læsere og derved brugbar feedback på min indsats. 4) Brandet skulle kunne vokse i alle kommunikationsretninger til en fri legeplads for mig. Mit valg af emne var nemt. På det tidspunkt levede jeg af rawfood, og selvom der var meget begrænset udvalg af spirefrø, havde jeg dyrket spirer intenst i mange år. Derfor var jeg naturligt interesseret i at lære mere om de små nærende planter. Spirer var langt fra en trend i Danmark i 2010, så der fandtes ikke andre spirebrands. Jeg lavede lidt markedsundersøgelse og fandt, at interessen kunne være der med den rette branding. Ergo oprettede jeg www.FriskeSpirer.dk.
Miriam Sommer med spirebog FRISKE SPIRER

TID TIL EN BOG

Læserne var glade for websitet, og jeg fik snart vigtig feedback til at udvikle det. Det var hurtigt tid til at udvide med en bog. Bogen skrev jeg dels fordi jeg – som alle mennesker – havde en bog i mit hjerte. Dels fordi bogsalget kunne dække udgifterne til mine mange planer for at forbedre hjemmesiden og dele mere af min viden om spirer. Til min store glæde tog helsekostbutikkerne, biblioteker og læsere godt imod bogen. Så snart kunne jeg investere i bedre fotoudstyr til flottere billeder, videoer og gå på de sociale medier. Jeg elskede det lille hobbyprojekt, som udfordrede mig på alle faglige tangenter. Før jeg fik set mig om, brugte jeg 20 timer hver uge på at udvikle brandet.

EN SHOP MED SPIRER

Nu er der ikke så meget sjov ved at dele en masse viden om spirer, hvis læserne ikke kan få fat i spirefrø til at dyrke alle spirerne. Der var kun et lille udvalg af spirefrø i et par butikker i Danmark på det tidspunkt. Jeg savnede det store udvalg af økologiske spirefrø, jeg kunne se i udlandet. Den luksus skulle vi da også have i Danmark, selvom markedet var så nyt. Derfor begyndte jeg at importere økologiske spirefrø og åbnede min online SpireShop i 2013. Udvidelsen havde en anden fordel: Jeg kunne endelig hellige mig projektet fuld tid. Derfor lever jeg i dag af mit arbejde med FRISKE SPIRER med få, udvalgte opgaver i mit kommunikationsfirma til at supplere projektet.
Miriam Sommer med SpirePerle FRISKE SPIRER

EN SMUK PERLE TIL SPIRER

Min passion for spirer og glæden ved at tage billeder af de små skønheder, plantede tidligt et stort ønske i mit hjerte: At skabe en smuk og funktionel spirebeholder til at dyrke dem. Derfor havde jeg havde for længst tegnet designet, og havde sparet op til værktøjet siden 2010. Min drøm gik endelig i opfyldelse i 2016. Jeg fandt efter ihærdig søgen en dygtig plastproducent, som var villig til at skabe støbeværktøjet til mig og producere mit design. I januar 2017 kom min smukke SpirePerle spirebakke på markedet. Som du sikkert kan fornemme, har jeg store planer for FRISKE SPIRER. Jeg ønsker, du og alle grøntelskende får nem adgang til at nyde hjemmedyrkede spirer året rundt. Derfor kan du glæde dig til innovative tiltag fra mig i fremtiden.

ER DU NYSGERRIG?

Du kan følge min verden af spirer på Instagram, Facebook og Pinterest. Har du et spørgsmål, er du velkommen til at stille det via mail eller via kommentarfeltet her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *