Historien om FRISKE SPIRER

Det er rart at kende personen bag en shop.
Så her får du historien om min dejlige rejse med FRISKE SPIRER, og hvordan det startede som en sjov ide.

Kendetegn for sunde Spirer

Hvorfor skabte jeg FRISKE SPIRER?

Mit navn er Miriam Sommer. Jeg er født i 1977 og er kvinden bag FRISKE SPIRER. Min uddannelse er cand. mag. i dansk fra Københavns Universitet.

Historien om FRISKE SPIRER startede i 2010. Jeg arbejdede deltid som tekstforfatter på et lille forlag og havde på sidelinjen mit eget kommunikationsfirma.

Jeg havde et ønske om at skærpe mine faglige kompetencer, så jeg havde praktisk erfaring i den seneste online udvikling til glæde for mine kunder.

Derfor fandt jeg på at opbygge et brand til formålet.

Ideen til FRISKE SPIRER

Jeg havde jeg fem krav til mit testbrand:

  1. Mit brand skulle være innovativt med fokus på kvalitet, så det ikke forsvandt i massen af konkurrenter.
  2. Emnet skulle interessere mig nu og i fremtiden.
  3. Jeg ville bidrage positivt til klimahensyn.
  4. Mit arbejde skulle være til gavn for andre, så jeg fik læsere og derved brugbar feedback på min indsats.
  5. Brandet skulle kunne vokse i alle retninger indenfor kommunikation til en fri legeplads for mig.

Mit valg af emne var nemt. På det tidspunkt levede jeg af rawfood, og selvom der var meget begrænset udvalg af spirefrø i Danmark, havde jeg dyrket spirer intenst i mange år. Derfor var jeg naturligt interesseret i at lære mere om de små nærende planter. Hvis jeg kunne dele min viden med andre, så jeg det kun som et ekstra plus.

Den første spæde tanke om FRISKE SPIRER var født.

Firmaet på tegnebrættet

Min første tanke for FRISKE SPIRER var ikke et firma med webshop og en spirebeholder i mit eget design. Faktisk var min forestilling bare, at firmaet skulle være en ren hobby. Jeg vidste dog fra starten, at jeg ønskede at bygge et brand, der ville gøre en forskel på en eller anden måde.

Dels skulle det tjene til at udvikle mine evner indenfor kommunikation. Dels skulle det bidrage til, at læserne kunne lære at dyrke spirer selv. Mit håb var, at spiredyrkning kunne blive mere udbredt i Danmark en dag. Det ville kunne give et lille skub i den positive retning for sundhedssøgende mennesker og for vores fælles klima.

Derpå tænkte jeg alle mulighederne for min firmaide igennem. Spirer var langt fra en trend i Danmark i 2010, så der fandtes ikke andre spirefirmaer. Med den rette branding, kunne interessen dog godt opbygges stille og roligt. Så ideen levede op til alle mine formål og drømme.

Ergo oprettede jeg www.FriskeSpirer.dk.

FRISKE SPIRER bogen

FRISKE SPIRER bogen

Læserne var glade for websitet, og jeg fik snart vigtig feedback til at udvikle det. Det var hurtigt tid til at udvide med en bog.

Bogen skrev jeg dels fordi jeg – som alle mennesker – havde en bog i mit hjerte. Dels fordi bogsalget kunne dække lidt af udgifterne til mine mange planer for at forbedre hjemmesiden. Jeg valgte selv at udgive bogen, da jeg kendte processen indgående efter min tid på forlaget.

Til min store glæde tog helsekostbutikkerne, biblioteker og læsere godt imod bogen. Så snart kunne jeg investere i bedre fotoudstyr til flottere billeder, videoer og gå på de sociale medier.

Jeg elskede det lille hobbyprojekt, som udfordrede mig på alle faglige tangenter. Før jeg fik set mig om, brugte jeg 20 timer + hver uge på at udvikle brandet ved siden af mit freelancearbejde som tekstforfatter.

En webshop med alt til Spirer

Nu er der ikke så meget sjov ved at dele en masse viden om spirer, hvis læserne ikke kan få fat i spirefrø til at dyrke alle spirerne.

Der var kun et lille udvalg af spirefrø i et par butikker i Danmark på det tidspunkt. Jeg savnede det store udvalg af økologiske spirefrø, jeg kunne se i udlandet. Den luksus skulle vi da også have i Danmark, selvom markedet var så nyt.

Derfor begyndte jeg at importere økologiske spirefrø og åbnede min online SpireShop i 2013. Udvidelsen havde en anden fordel: Jeg kunne få omsætning i projektet.

Det blev en beslutning, som har ændret alt for dette projekt. Pludselig var det ikke hobby mere. Min tillærte viden om markedsføring blev sat på prøve og udvidet daglig. Jeg blev lidt mere forretningskvinde for hver dag.

Et internationalt brand

Som en del af min vision og behov for at gøre projektet økonomisk bæredygtigt, besluttede jeg mig for langsomt at udvide til resten af Europa. Markedet i Danmark var bare ikke stort nok til at leve af min drøm.

I 2013 var jeg stadig halvt og halvt på mit kommunikationsfirma og FRISKE SPIRER. Men hvad nu hvis jeg rent faktisk kunne leve fuldstændig af FRISKE SPIRE? Jeg var nødt til at prøve, da jeg altid har været en naturligt født iværksætter.

Så fra 2013 udgav jeg bogen på engelsk og begyndte så småt at bygge bloggen på engelsk. På det tidspunkt var WordPress stadig meget nyt, så jeg arbejdede i et dansk system og havde det sjovt med at teste nye marketingteorier hele tiden. Jeg lavede alt selv fra tekst, foto, SEO, marketing, video, design og pakkeri. En ægte iværksætter med hård hud på fingrene og store visioner.

gennemsigtig spirebakke spireperle 1 froebakke

En smuk perle til Spirer

Min passion for spirer og glæden ved at tage billeder af de små skønheder, plantede tidligt et stort ønske i mit hjerte: At skabe en smuk og funktionel spirebeholder til at dyrke dem.

Derfor havde jeg havde for længst tegnet designet, og havde sparet op til værktøjet siden 2010. Min drøm gik endelig i opfyldelse i 2016. Jeg fandt efter ihærdig søgen en dygtig plastproducent, som var villig til at skabe støbeværktøjet til mig og producere mit design. I januar 2017 kom min smukke SpirePerle spirebakke på markedet.

Fremtiden for FRISKE SPIRER

Du kan sikkert fornemme, at jeg har store planer for FRISKE SPIRER. Jeg ønsker, du og alle grøntelskende får nem adgang til at nyde hjemmedyrkede spirer året rundt. Derfor kan du glæde dig til innovative tiltag fra mig i fremtiden.

Ønsker du at støtte FRISKE SPIRERs udvikling, er du altid velkommen til at blive kunde i shoppen >

Måske overvejer du at skrive en artikel om Spirer og Mikrogrønt til din egen blog, bog eller magasin? I så fald er du velkommen til at kontakte mig. Jeg leverer gerne fotos og feedback. Prisen? Bare et link til FRISKE SPIRER.

Miriam Sommer ejer af FRISKE SPIRER

Vil du dyrke spirer?

45 kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
45 kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Mere om FRISKE SPIRER

Du kan følge min verden af spirer på Instagram, Facebook og Pinterest.
Har du et spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig >

error: Dette indhold er beskyttet