28 ideer til Julehygge for børn og voksne

Savner du ideer til julehygge med Børn og Voksne?
28 ideer til julesjov for alle. Nogle af ideerne lærer jer endda nyt om planter og giver frisk luft.

#1 Kræmmerhuse i flotte designs

Da jeg gik i skole, konkurrede de kreative piger i vores klasse om at kunne designe de mest kreative kræmmerhuse. Jeg har desværre ikke gemt de flotte huse, men jeg kan glæde dig med ideen i stedet.

Min erfaring lærte mig, at så længe det indre kræmmerhus er af kraftig karton, skal dit kræmmerhus nok holde til alle dine ideer. Så slip fantasien løs og spred julehygge med klippe klister dag.
Du kan bruge:

Karton – Gavepapir – Tapet – Aviser – Fjer – Servietter – Silkepapir – Nodeark – Magasinbilleder – Plakater – Glanspapir – Bagepapir – Stof – Blonder – Bånd – Broderisnor – Silkebånd – Knapper – Glitter – Glitterlim – Tusch – Maling  – Grannåle – Blade – Sand – Mos m.m.

Når du er færdig med din kreation, sætter du to stykker 2×2 cm tape på indersiden af dit kræmmerhus og laver huller til snoren. Tapen hjælper med at dit kræmmerhus ikke går i stykker, når du fylder det med lækre julegodter.

Da jeg gik i skole, konkurrede de kreative piger i vores klasse om at kunne designe de mest kreative kræmmerhuse. Jeg har desværre ikke gemt de flotte huse, men jeg kan glæde dig med ideen i stedet.

Min erfaring lærte mig, at så længe det indre kræmmerhus er af kraftig karton, skal dit kræmmerhus nok holde til alle dine ideer. Så slip fantasien løs og spred julehygge med klippe klister dag.
Du kan bruge:

Karton – Gavepapir – Tapet – Aviser – Fjer – Servietter – Silkepapir – Nodeark – Magasinbilleder – Plakater – Glanspapir – Bagepapir – Stof – Blonder – Bånd – Broderisnor – Silkebånd – Knapper – Glitter – Glitterlim – Tusch – Maling  – Grannåle – Blade – Sand – Mos m.m.

Når du er færdig med din kreation, sætter du to stykker 2×2 cm tape på indersiden af dit kræmmerhus og laver huller til snoren. Tapen hjælper med at dit kræmmerhus ikke går i stykker, når du fylder det med lækre julegodter.

Kraemmerhuse i flotte designs

#2 Saml juletræspynt i naturen

Det er sjovt at planlægge, hvordan jeres juletræspynt og andet julepynt skal se ud i år.

Hvorfor ikke samle en del af det i naturen? Flotte visne blade, nedfaldne frøhylstre, mos, grankogler, sand, smukke sten, tørret frugt, vanilie og kanelstænger kan blive til smukt juletræspynt. Det dufter endda skønt og med lidt spiseligt glitter ser det ekstra flot ud.

I kan finde mange flotte eksempler på Pinterest og Instagram med julepynt af naturlige materialer. Og den fælles tur for at finde det hele, kan hurtigt blive en dejlig juletradition. For hvem elsker ikke en smuk gåtur i den friske luft?

#3 Find materialer til en juledekoration

Det er lige så sjovt at planlægge årets juledekoration og sammen gå på ‘jagt’ efter materialerne som rent faktisk at lave den.

Hvis I laver juledekorationen med mindre børn, er en blok ler eller FibreFloral, et kalenderlys, gran, flotte blade, frøhylstre og nogle tørrede frugter nok til at sikre den fælles hygge. Det finder I med en tur i haven, den lokale blomsterbutik og supermarkedet på vejen hjem.

For større børn, teenagere og voksne har I et dejligt kreativt eventyr foran jer. Til jer er Pinterest, Instagram og Google fyldt med smukke ideer. Når I har valgt jeres juledrøm af en dekoration, går turen til supermarkedet, Søstrene Greene, stofbutikken, det lokale julemarked og familiens baghave. Snart har I alt til årets smukkeste dekoration.

For den travle – men stadig kreative – er den lokale planteskole ofte vejen frem. Der finder du alt i julekugler og materialer. Så er det bare hjem at være kreativ med det hele, imens julemusikken spreder smil.

Find materialer til en juledekoration
Julehygge ideer Gro en Juledekoration

#4 Gro en Juledekoration

Gro jeres egen juledekoration på et stykke træ med spirer.
Sådan gør du:

 1. Køb en rod med nogle dybe huller i en akvariebutik.
 2. Vask den med varmt vand og en ren opvaskebørste. Brug ikke sæbe.
 3. Køb noget hampmåtte + nogle spirefrø i shoppen.
 4. Pres lidt hampmåtte ind i et par af de dybe huller og fugt måtten
 5. Pynt resten af roden som du ønsker det.
 6. Læg frøene i blød i 8 timer og fordel dem på hampmåtten.
 7. Hold hampmåtten fugtig de næste 6 dage, imens spirerne vokser frem.

Dine spirer kan kun holde i 4-5 dage efter de har fået blade. Derefter må du skifte måtten ud og plante nye spirer.

#5 Pynt forhaven eller vinduet

Julen er hjerternes tid, siger man. Du kan sprede glæden ved at dele dine kreative ideer med naboerne. Så får alle glæde af jeres kreativitet og julehygge.

Hvis du bor i hus med have, kan du skrive ‘God Jul’ med smukke sten og pynte med nogle flotte blomster i forhaven. Mange elsker også at sætte julelys op i deres buske for at sprede julestemning.

Jeg har endda oplevet, at en familie her i omegnen lader deres vindue stå lidt åbent om aftenen og lader en smule julemusik smyge sig ud til de forbipasserende.

Hvis du bor i lejlighed, kan du pynte dit vindue ekstra flot med glitrende ornamenter, blanke julekugler og skrive en kærlig julehilsen på vinduet. Når varmen stiger op fra din radiator, får det udsmykningen til at bevæge sig.

Sådan deler du din juleglæde med naboerne.

#6 Lav til/fra kort sammen

De små til/fra kort på gaver er hurtige at købe, men hvorfor ikke lave dem selv? Til/fra kort er en perfekt kreativ julehygge for børn. Specielt fordi der ikke er nogen regler. Det er ren leg.
I kan lave til/fra kort af:

 • Visne blade, I limer på papir, klipper til og pynter.
 • Udklip af aviser og magasiner, som I limer på karton.
 • Tapet som I klipper mønstre i og pynter.
 • Plakater og postkort til scrap book stil.
 • Origamipapir og silkepapir til elegante kort med detaljer.
 • Gavebånd, I skriver på, pynter og arrangerer på sjove måder.
 • Gavepapir I folder til små hjerter med tekst i.

Jeres kreative indslag giver gaven en ekstra smuk dimension.

#7 Hængende hyacinter

Elsker du også duften af hyacinter?

Hyacinter er unikke ved at de har al den saft og kraft de har brug for til at blomstre inde i deres løg. Det eneste de, har brug for til at blomstre er lidt fugt nede ved deres rødder.

Det betyder, at du kan beklæde dine hyacintløg med frisk mos og binde dem op i søde snore. Derefter skal du bare give mosset lidt vand med en vandforstøver over det hele hver dag. Det holder både mos og hyacinter friske.

Se, det var en lidt anderledes måde at nyde dine hyacinter, ikk?

#8 Dyrk jeres egen mad på 2-6 dage

Vidste du, at du kan dyrke dine egne Spirer?

Det tager kun 2 dage for nogle spirer og 6 dage for andre at gro fra frø til moden spire til din mad. Spirer gror lige nemt hele året, og de vokser i små bakker i dit køkken. Helt uden jord.

Det eneste du skal gøre, er at vande bakken med frø i 10 sekunder morgen og aften under køkkenhanen. Naturen klarer resten. Nemt, ikk?!

Det bedste er, at det er sjovt og nemt for børn i alle aldre at dyrke spirer. Og så er spirer fyldt med naturens egne vitaminer, mineraler og antioxidanter.

I shoppen finder du startkittet Familiegave med Spirer. Pakken giver jer alt til jeres fælles hygge med at dyrke spirer i juleferien.

Se Familiegaven
Familiegave til faelles sjov med planter

#9 Julepynt af trylledej eller fimoler

Da jeg var barn, lavede min veninde og jeg julepynt af trylledej. Ja, dengang fandtes Fimo ler ikke endnu. Heldigvis var trylledej med frugtfarve helt fint til vores formål.

Sådan laver du trylledej af 4 ingredienser:

Rør 1 dl fint salt ud i 1/2 dl lunkent vand, indtil saltet er helt opløst. Rør derpå 2 dl fint hvedemel og 1 spsk madolie ind i blandingen. Ælt derefter dejen, imens du tilsætter mere vand lidt efter lidt. Trylledejen er færdig, når den er blød men fast i konsistensen.

Nu kan du lave forskellige figurer af dejen. Du kan også ælte frugtfarve, glitter eller andet ind i dejen. Når du har lavet din julepynt færdig kan du enten bage det i ovnen ved 100 ºC i 4 timer. Du kan også bage dem i kortere tid ved først at lade dem tørre i nogle timer til meget af vandet er fordampet og derpå bage dem i 1 time på 100 ºC.

I kan male jeres juleornamenter, og hænge dem op, når de er afkølet

#10 Gæt en julesang

Julestemning, julemusik og gætteleg. Det er perfekte ingredienser til et par dejlige timer i sangens tegn. På YouTube kan I finde traditionel julemusik med og uden sang til sjove gættelege:

 • I kan enten spille nogle sekunder af melodien med/uden sang, og så skal i gætte julesangens navn.
 • I kan også spille julesangen med sang i et par sekunder. Derpå slukker I lyden, og så skal I synge den næste sætning af sangen.

Det skal nok give masser af latter omkring bordet.

#11 Lær en julesang

Elsker I at danse om juletræet, men ender det altid med, at I nynner julesangene forlegent? Det løser I hurtigt og sjovt med at lade en af jeres julehygge aktiviteter være at lære et par julesange.

YouTube har masser af julemusik uden sang med teksterne til sangene på skærmen i bedste karaoke stil.
Det er bare at sætte det på, imens I julehygger. Sådan kan I skæve til skærmen, når det kniber med at huske sangen hist og pist.

Snart kan I flere dejlige julesange til turen omkring træet.

Tegn en julefantasi sammen

#12 Tegn en julefantasi sammen

Denne leg giver garanteret masser af latter og slipper kreativiteten løs.

Fold et stykke papir på tværs / på den korte led. Nu aftaler I, at temaet for tegningen er ‘Jul’. Ikke andet.

A tegner på sin del af papiret. Hun fører to streger videre til starten af deltager B’s del af papiret. A folder papiret, så B ikke kan se A’s tegning. A giver papiret til B, som tegner videre på de to streger. Han gør det samme som A med kun at føre to streger videre, folder og giver papiret til deltager C.

Når I alle har tegnet på papiret, folder I det ud og kigger på det sammen. ‘Hvad I alverden skal det forestille?’, er en helt almindelig sætning at høre, imens I alle griner af jeres fælles julefantasi.

#13 Opdigt en julehistorie

Det er sjovt at opdigte eventyr og historier. Ved du ikke, hvordan I digter en god historie? Her får du lige et tip fra den lange tradition af eventyr. For folkeeventyr følger altid opbygningen Hjemme – Ude – Hjemme. Det gør de sådan:

1. Præsentation af den utilfredse Helt, som har en udfordring. Det har Helten, fordi historiens Skurk er ond og ønsker Helten skidt.

2. Helten beslutter at overvinde sin udfordring og gennemgår 3 prøver. Prøverne foregår altid ude af hjemmet, imens Helten er på en rejse. For at Helten kan overvinde de tre prøver, får Helten hjælp fra talende dyr og fantasivæsener, som Helten møder på sin vej. De hjælper, fordi Helten er god ved dem.

3. Helten overvinder prøverne en efter en og bekæmper Skurken. Sådan ender Helten med at slippe ud af sin udfordring og kan tage hjem. Nu er helten lykkelig.

Med den struktur i baghovedet vil du opdage, at du nemt kan opdigte sjove og gode julehistorier sammen med børnene.

#14 Tegn et julebillede sammen

I dag foregår stort set alt på skærme. Det betyder, at et par timer med at tegne på fysisk papir bliver en helt speciel oplevelse i ny ro.

Da jeg var barn, var der hverken iPads eller mobiltelefoner. Derfor husker jeg selv det at tegne som en tid i ro for krop og sind. Når du fordyber dig i at tegne, falder kroppen til ro ved papiret. På samme måde giver tegning hjernen noget at fokusere på. Derfor falder der også efterhånden ro på tankerne.

Det interessante er, at tegning er godt for endnu flere ting. Det træner finmotorikken, og hjernen danner endda nye forbindelser ved den uvante opgave. Det betyder, at hjernen faktisk udvikler sig, når du tegner.

Et interessant faktum er, at når du kigger på din tegning senere, vil hjernen genkende følelsen af ro, du havde, da du tegnede og genfinde de samme bølger igen.

Et ekstra plus ved denne dejlige aktivitet er, at de færdige tegninger er perfekte at sende som julehilsner til familie og venner.

Lav selv julekort

#15 Lav julekort sammen

Julekort er en dejlig tradition. Specielt fordi vi i dag modtager så få breve med posten.

Vil du give modtageren af familiens julekort ekstra smil? Så kan I julehygge med at lave jeres egne julekort. Det eneste, I skal bruge er noget karton, tusser eller maling, lim, flot papir, bånd og glitter.

Hvis barnet ikke selv kan finde på designet, kan I finde ideer sammen på Pinterest og Google. Det er også gode inspirationskilder, hvis I er friske på at prøve kræfter med mere end tusser og glitter.

Husk forresten at PostNord skal levere mange breve og pakker hver jul. Så send julekortet i god tid.

#16 Fortæl julevittigheder

Det er skønt at grine, og der er mange skøre vittigheder overalt på internettet.

Prøv at søge efter ‘jokes’, vittigheder’, ‘julevittigheder’. Snart får I jer et godt grin sammen. Her er et par stykker at starte på:

Blondiner
To blondiner står og snakker.
Den ene: I år ligger Juleaften på en fredag.
Den anden: Uha, nu er det vel ikke den 13…?!

Julemandens kone
Joke: Hvad hedder julemandens kone?
Svar: Mary Christmas…!

De 4 stadier i livet
1) Du tror på Julemanden.
2) Du tror ikke på Julemanden.
3) Du er Julemanden.
4) Du ligner Julemanden.

Julegave
En dreng siger til sin far:
– Far, jeg ønsker mig ikke den der Mountain-bike i julegave alligevel.
Faderen: Hvorfor ikke?
Sønnen: Fordi jeg lige har fundet en splinterny ude i garagen.

Julemanden på ferie
Hvor bor julemanden når han er på ferie ?
Svar: På et ho-ho-tel

Elektrikeren
Joke: Hvad kalder man en nisse, der arbejder på et elektricitetsværk?
Svar: En wattnisse!

#17 Gode julefilm for børn og voksne

Julefilm er vidunderlige og endnu bedre med kakao og boller. Her får du mit bud på dejlige julefilm.

Julefilm til børn
Niko og de flyvende rensdyr (animeret)
Niko og de flyvende brødre (animeret)
Klaus (animeret)
Arthurs julegaveræs (animeret)
Angelas jul 1 + 2 (animeret)
En eXtra skør jul (animeret)
Trolls (animeret)
F for Får – et juleeventyr (animeret)
Polarekspressen (spændende)
Krummernes jul (sjov)


Julefilm til teenagere
Tror du på julemanden (sjov)
Alene hjemme (sjov)
Elf (fjollet)
Scrooge – et juleeventyr (animeret)
Nightmare Before Christmas (animeret)
Drengen de kaldte jul (hjertevarm)
Jingle Jangle (hjertevarm)
Grinchen – julen er stjålet (klassikeren)

 

Julefilm til voksne
Love actually (romantik)
The Holiday (romantik)
Holidate (romantik)
Bad Santa (sjov og amoralsk)
Den tid på året (dramatisk)
Fars fede juleferie (humor)
Christmas with the Kranks (humor)

#18 Tag på jule fotoshoot

Når du en gang har været på fotoshoot, vil du opdage, at verden aldrig bliver den samme igen. Pludselig ser du detaljer, farver, former, lys og skygger som du aldrig har tænkt over. Verden bliver spændende igen. Det gælder uanset linsen sidder på en telefon eller et digitalt kamera.

Så gå på opdagelse med dit kamera og fang julestemningen omkring dig. Måske har du lyst til at lege med genspejlinger i julepynt?

Hvis du godt kan lide den slørede effekt, du ser på mine billeder, hedder det Makro. Du kan købe billige apps til telefonen, der giver dig makro effekt. Eller du kan købe små linser, du sætter på telefonen, som skaber endnu bedre makro detaljer.

Der er mange gratis apps til billedbehandling på nettet. Jeg bruger selv GIMP. Billederne kan du lægge ind i det gratis online Canva og lave digitale julekort ud af dine fotos med få klik.

#19 Dyrk jeres egen spiselige julepynt

Det er sjovt at dyrke spirer selv og bruge dem i maden. Men hvad med ligefrem at bruge dem i jeres borddækning?

Spirer gror fra tørt frø til høstmoden spire på kun 2 dage for ærter, linser, bønner. Spirer med blade tager 6 dage. De vokser faktisk få hurtigt, at I tydeligt kan se udviklingen dag for dag.

I skal kun skylle med rent vand – naturen klarer resten. Nemt ikk?!
Se 6 trin SpireGuide >

Når spirerne er modne, kan I høste dem og bruge dem som spiselig bordpynt. Du kan se tips, metode og ideer i artiklen ‘Spiselig julebordpynt med Spirer’ >

HOP TIL BLOGINDLÆG
sunde julesnacks med aertespirer
Spiselig bordpynt med lucernespirer FRISKE SPIRER
spiselig bordpynt med spirer
groen borddaekning til jul med spiselig bordpynt

#20 Lav marcipan konfekt sammen

Jeg har mange dejlige juleminder fra jeg var barn. Et af dem er, at min mor samlede os unger omkring bordet for at lave julekonfekt.

Dengang kunne man ikke få indfarvet marcipan. I stedet stod min mor og æltede marcipan i hånden, så vi kunne få rød, gul og grøn marcipan til vores figurer. Så blev de tre klumper stillet på bordet sammen med chokoladeknapper, kanel, kakaopulver, flourmelis og glasur i flere farver. 

Jeg kan godt garantere, at det resulterer i både nogle skønne timer og et hav af flotte marcipanfigurer. Når figurerne er færdige, skal I bare lade dem tørre. Sukkeret gør dem faste, så de holder form og farver i flere uger.

#21 Byg et miniature julelandskab

Da jeg var barn byggede min mor altid et julelandskab på en bakke sammen med os unger. Det var en skøn aktivitet, som fik os alle i det kreative humør.

Sådan gør du:

 1. Køb noget vat eller mel, hvidt pap, små pensler, hobbymaling og ler.
 2. Hent lidt gran i haven eller spørg en venlig nabo om en snip gran.
 3. Beklæd en serveringsbakke med cellofan.
 4. Dæk bakken med vat eller mel som sne.
 5. Hyg jer med at lave figurer af ler og pap og placer det i ‘sneen’.
 6. Når figurerne er tørret, kan I male dem.

Alternativt kan I lave et julelandskab af jord, mos, sten og en lille underskål med vand til ‘sø’ og ‘grantræer’ af hampmåtte på pinde.

Byg dit eget julelandskab

#22 Spil et julespil sammen

Er det koldt og vådt udenfor? Så kan I blive hjemme og julehygge med et spil sammen. En kop varm kakao og hyggen er klar.

Brætspil
Hvis I har spil på hylderne eller en æske kort i skuffen, er det tid til at støve dem af nu. Mangler I et spil, kan I finde billige spil i den nærmeste genbrugsbutik.

Online
I kan også finde mange sjove små julespil online. Hvor? De bedste steder er på Apple AppStore eller Google Play. Eller I kan låne en spilkonsol fra venner og familie for en weekend.

#23 Læg et puslespil sammen

Puslespil er perfekt hygge med julemusik i baggrunden.

At lægge puslespil sammen kan være en dejlig måde at skabe ny forbindelse med familien. Specielt fordi I er fælles om opgaven i at finde de rette brikker. Det er samarbejde, hygge, ro og fællesskab i ét.

Hvis du ikke har puslespil på hylden, er der næsten altid billige puslespil i den lokale genbrugsbutik.
Eller I kan lave jeres eget puslespil af tyk pap, tusser og saks. Det giver garanteret masser af latter og er en sød julegave eller mandelgave.

Dyrk et Juletræ af Spirer til bordet
SE METODEN I VIDEO

#24 Juletræ af Karse

Dyrk dit eget juletræ af spirer …og spis det til julefrokosten.
Så passer sangen om: Først skal træet vises. Siden skal det spises. Sådan gør du:

 1. Køb Juletræ Kit med Hampmåtte og frø i shoppen >
 2. Læg frøene i blød i et glas vand i 8 timer.
 3. Klip hampmåtten buet i det ene hjørne, så den falder pænt rundt om grillpinden.
 4. Sy hampmåtten fast på den øverste del af grillpinden.
 5. Fugt hampmåtten på pinden og kram vandet lidt ud.
 6. Fordel de våde frø på måtten. De klæber selv på den fugtige måtte.
 7. Hold måtten en smule fugtig hele tiden ved at dryppe eller spraye rent vand forsigtigt ud over den 1-3 gange hver dag. Lad rødderne gro ind i måtten over tid.
 8.  Efter 6 dage har spirer fået blade og kan høstes.

Nu kan du bruge det ‘færdigdyrkede’ træ som spiselig bordpynt.

Se Juletræ med Spirer kit

#25 Bag julekager sammen

Julekager er lækre. Specielt når I har lavet dem sammen. I kan enten købe forme til kagefigurer i alle supermarkeder op til jul. Eller I kan have det sjovt med at skære figurer af dejen selv,

Ingredienser til vaniliekager:
270 g hvedemel
125 g smør
125 g fint rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk sirup
1 æg

Smuldr smøret ind i melet. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Tilsæt æg og saml til en dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter eller indtil næste dag. Rul dejen ud og udstik eller udskær dine småkager. Bag ved 180 grader varmluft i 6-8 minutter.

Når kagerne er kølet af, kan I pynte dem med kanel, nødder eller glasur.

sunde julesnacks med aertespirer

#26 Sunde julesnacks

Snacks behøver ikke have en masse sukker for at smage godt.

Her får du ideer til sunde snacks:

 • En skål med friske frugtstykker.
 • Friske nødder serveret med en nøddeknækker for aktivitet.
 • Ærtespirer serveret i en skål med spiselig glitter.
 • Gulerods- og agurkspinde.
 • Et miks af friske bær.
 • Ærteskud som I selv har dyrket på 14 dage.
SE KIT TIL ÆRTESKUD

Sådan dyrker du Spirer

Hvordan trin 1
Hvordan trin 2
Hvordan trin 3
Hvordan trin 4
Hvordan trin 5
Hvordan trin 6
Juletræspynt af papir

#27 Juletræspynt af papir

Sådan laver du juletræspynt og juleornamenter af papir:

 1. Start med at tegne en skabelon på noget pap og klip ud.
 2. Fold papiret til ornamentet og tegn skabelonen på papiret.
 3. Klip papiret ud. En stjerne skal bruge tre lag. En julekugle seks lag.
 4. Læg delene oven på hinanden og sy sammen med symaskinen.
 5. Fold alle siderne ud, så figuren bliver tredimensionel.

Hvis du ikke har en symaskine, kan du sy figuren sammen i hånden.

Hvis du vil lave en guirlande skal du sy en figur sammen, sy et par centimeter i luften og fortsæt i den næste figur. Sådan fungerer sytråden til at holde guirlanden sammen.

Du kan bruge alt fra kaffefiltre, tapet og aviser, til magasiner eller kontorets affaldspapir til disse søde ornamenter.

#28 Ekstra smuk gaveindpakning

I Japan anser man indpakningen af en gave for at være lige så vigtig som selve indholdet. Det er et dejligt aspekt, som kan give jeres gaver en ekstra dimension og give endnu et fælles projekt.

I stedet for at pakke ind med det traditionelle gavepapir med julenisser, kan I bruge ensfarvet gavepapir og så pynte gaven med:

 • silkepapir
 • smukke bånd
 • en lille gennemsigtig pose med potpurri eller nødder
 • hjemmelavet til/fra kort med smukke detaljer
 • en frisk blomst eller gran
 • en frisk småkage

I vil opdage, at jeres gaver bliver beundret og får jeres modtager til at føle sig ekstra værdsat af jer.

Ekstra smuk gaveindpakning

Spirer til Julehyggen

Du finder kits nævnt i artiklen her i shoppen.
Jeg guider dig gerne via SMS eller chat.

error: Dette indhold er beskyttet