BORDGAVE MED SPIRER

Del din glæde for spirer med en bordgave.

Ville du elske at dele din glæde for spirer med familie og venner? Et lille spirekit kan blive et sjov anledning til, at I får noget nyt at tale om ved bordet.

Bordgave spireglas FRISKE SPIRER

ET HJEMMELAVET SPIREGLAS

Bordgaven består af et lille, hjemmelavet spireglas med ærter, tyll og en elastik.

Ideen med den søde bordgave er kun at give din gæst en prøve på glæden ved at dyrke spirer. Derfor kan du nøjes med et lille 1/4 – 1/3 liter glas fra pesto, syltetøj e. l.

1) Rens glasset for indhold og etiket.
2) Tør glasset grundigt.
3) Print manualen og læg ned i glasset.
4) Hæld 2 spsk tørre spireærter i glasset.
5) Klip et stykke 10×10 cm tyll eller hørstof.
6) Fastgør stoffet over glassets åbning og pynt glasset med bånd, blomster m.m. i en stil, der passer til bordets tema.

Nu er din bordgave klar til at glæde og fornøje dine gæster.

NEMME SPIREFRØ

Når jeg bruger denne bordgave til mine gæster, vælger jeg altid ærter, linser eller mungbønner. Jeg vælger en af de tre, fordi de tre sorter af spirefrø vil give den nye spiredyrker sikker succes med at dyrke spirer.

Af de tre frø foretrækker jeg ærter. Det skyldes at alle kender ærter, de vokser fra tør ært til spiseklar spire på kun to dage og så smager de lækkert.

Deres smag er sød og spiren er sprød. Den er lækker i alle salater eller som rå snack – en perfekt begynderspire.

Du kan finde ærter i shoppen i flere posestørrelser.

KØB ÆRTER
Aertespirer af oekologiske aerter fra FRISKE SPIRER

Spiselig bordpynt spirer i hul julekugle FRISKE SPIRER

MANUAL TIL SPIREGLAS

Jeg har skabt en lille manual til dit spireglas bordgave. Da du formentlig skal lave flere glas til bordets gæster, har jeg lagt 10 manualer på en A4 til dig.

10 manualer på et stykke papir med margin begrænser teksten pr manual. Derfor har jeg lagt et link nederst i manualen til denne side. Sådan kan din modtager finde den udvidede manual til spireglasset, som du ser herunder.

Pdf’en er i farve, men du kan sagtens få glæde af sort/hvid. Den ligger i to størrelser. Den store giver det pæneste print.

HENT PDF MED MANUAL - 60 KB HENT PDF MED MANUAL - 500 KB

GUIDE TIL SPIREGLAS

Sådan dyrker du spirer i dit lille spireglas:

1

Spireglasset med tyll eller hørstof, elastik og tørre ærter indeholder alt, du skal bruge til at dyrke spirer.

2

Fjern tyll, elastik og papirmanual fra glasset, så der kun ligger de tørre ærter nede i glasset.

3

Fyld glasset til toppen med køligt vand fra din køkkenhane. Stil glasset med vand i på køkkenbordet.

4

Lad ærterne ligge i blød i vandet i 8 timer. Efter 8 timer er ærterne blevet større af at have suget vand.

5

Tøm vandet ud af glasset men lad ærterne blive i glasset. Læg tyllet over åbningen og fastgør med elastikken.

6

 Skyl spirerne med køligt, friskt vand morgen og aften gennem tyllet. Ærter skal være fugtige men ikke våde.

7

Dine spirer er klar til maden efter 2 dage, når roden er 1 cm lang.
Skyl spirerne grundigt i koldt vand en sidste gang og spis dem i salat eller som lækre snacks.
Hvis ærterne er bitre, kan du smutte de gennemsigtige frøkapler af, lige før du spiser dem.

Miriam Sommer haender hjerte FRISKE SPIRER

OPSKRIFTER MED ÆRTESPIRER

Du kan finde flere lækre og grønne opskrifter med dine hjemmedyrkede spirer på opskriftsiderne.

SE OPSKRIFTER

FLERE SPIRER TIL GLASSET

Et hjemmelavet spireglas som det, du har fået eller givet i bordgave, er kun beregnet som en sjov og sød gimmick.
Hvis du har fået lyst til at dyrke flere spirer til din grønne mad, vil en rigtig spirebeholder gøre dyrkningen meget nemmere for dig og dine spirer.

SE SPIREKIT

SPIREFRØ TIL GLASSET

Hvis du ønsker at give andre frø i bordgave glasset, vil de viste frø egne sig godt. De skal kun dyrkes i 2-4 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Acceptér cookies og nyd den bedste shopoplevelse... mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk