FABLER MED SPIRER

Fabler er små fortællinger med planter, dyr og genstande som hovedpersoner. Fabler er unikke ved, at de deler et mere eller mindre synligt budskab med læseren.

FRØET PÅ BORDET

af Miriam Sommer
©FRISKE SPIRER

I en skov sad et menneske og lod tankerne vandre. Overrasket opdagede mennesket et smukt frø i skovbunden. Det glimtede som en juvel, og som mennesket kiggede på frøet, blev det smukkere og smukkere. Til sidst samlede mennesket frøet op og rejste sig med iver. Frøet udstrålede en livsenergi, som mennesket ikke havde mærket siden barndommen. Så stærk var energien, at mennesket blev helt varm i hjertet.

Turen hjem fra skoven gik som et knips med fingrene, og alligevel føltes det som en lang rejse, hvor hvert skridt førte længere og længere ind et en anden verden. På hele turen holdt mennesket det smukke frø i hånden og nød at mærke sit levende hjerte. Da mennesket trådte ind ad døren til sit hjem, tog en praktisk opgave opmærksomheden. Den ene førte til flere, og snart var det aften. Mennesket lagde det smukke frø på sengebordet. Fra den plads fyldte frøet menneskets drømme med hele skovens skønhed og forførende dufte.

Som dagene gik kiggede mennesket sjældnere og sjældnere på det smukke frø. Frøet fyldte stadig menneskets drømme med eventyr om frodige skove og vidtstrakte enge, men mennesket lod frøet ligge på bordet.

En dag gjorde mennesket rent og lagde frøet ved det åbne vindue. Et stærkt vindpust fløj igennem rummet og førte frøet med sig på en blød vind. På forunderlig vis landede det smukke frø i hænderne på et nyt menneske. Det var til frøets held, for …

Du finder resten af denne fabel og 9 mere i min ebog: 10 FABLER FOR BØRN & VOKSNE.

10 FABLER FOR BØRN & VOKSNE

Vil du nyde flere fabler fra Planternes Rige?
Denne ebog giver dig:

  • 10 fabler for børn og voksne.
  • Lærerige moraler til gavn for alle.
  • Ebog i digital pdf til download.
  • En smuk illustration til hver fabel.

Fablerne giver noget at tænke om med deres finurlige læresætninger. Alle fablerne er passende for børn og unge, så de kan også bruges til godnatlæsning.

Jeg har lagt ebogen på dansk og engelsk her i shoppen og på dansk, engelsk og tysk på Apple, Amazon, Kobo og PayHip.

Pris for ebogen 30,- DDK

Fabler for born og voksne af FRISKE SPIRER

NYD DIT EGET SPIREEVENTYR

Find dine frø og spirebakke i shoppen og nyt dit eget spireeventyr i køkkenet.