Bucket List ideer for et sundere Liv

Hvad er en Bucket List?

En Bucket List er en liste med mål eller oplevelser, du ønsker at nå i dette liv. Enten alene eller sammen med andre.

Listen er unik for hvert enkelt menneske, da det er dine personlige værdier, der afgør dine ønsker på listen. På den måde står der måske ‘At få et roligt familieliv’ på den enes liste. På den andens står der ‘At opbygge et forretningsimperium’.

Sagen er den, at ingen mål er mere ‘rigtige’ end andre. Listen er din egen. Du vælger, hvordan du vil udleve den.

Hvad er formålet med en Bucket List?

Formålet med at skrive en Bucket List er at du bliver bevidst om, hvad du gerne vil nå at opleve og opnå i dette liv.

Lohn Lennon sagde meget klogt: Life is what happens to you, while you are busy making other plans´. Meningen er, at mange mennesker bare lader livet gå én dag ad gangen.

En Bucket List har til formål at gøre dig bevidst om, hvordan du bruger dit liv. Endnu vigtigere giver listen dig et fokus på, hvad der gør dig glad og giver dig mål i livet. Måske bliver du endda bevidst om, hvilke formål du ønsker at give dit liv.

Formaalet med din Bucket List

Hvad er dit Formål med listen?

Det første trin i at skrive en Bucket List er at overveje formålet. Dels formålet med selve listen, men deraf kommer også tanker om formålet med dit liv. For ideen med punkterne i din Bucket List er at give dig fokus i dit liv.

Skal punkterne i din liste kun gavne dig selv? Fx at læse gode, skønlitterære bøger i stedet for at se fjernsyn.

Kommer punkterne til at udvikle dig som menneske, så andre får indirekte glæde af din Bucket List? Eksempelvis tage kurser i at blive mere positiv eller en bedre leder.

Eller er punkterne udtænkt til at gavne andre mennesker direkte? Det kunne være at du vil arbejde i et suppekøkken eller samle ind til velgørende sager.

Uanset dit valg er listen din helt egen. Du skal glæde dig til at udleve den. Ideen er, at en Bucket List hjælper dig til at vågne med et smil hver dag. Så vælg kun punkter, som får dit hjerte til at banke lidt hurtigere, og får dig til at smile.

Bucket List Typer

Mål

Fysiske mål er sund kost, sund krop, træningsmål eller sportspræstationer.

Mentale mål kan være mål om personlig udvikling for at blive mere lykkelig.

Økonomiske mål i form af opbygning af økonomisk overskud.

Faglige mål kan være uddannelse, karriere eller selvstændigt firma.

Sociale mål kan være at få en kæreste, børn, venner o.a.

Oplevelser

Solooplevelser er ting, du gør alene som Bungee jumping, løbe en maraton, springe faldskærm m.m.

Fælles oplevelser er noget du gør sammen med en eller flere andre i dit liv. Det kan være rejser, kulturelle oplevelser, unikke kurser, fælles sport eller fysiske udfoldelser.

Personlige oplevelser er dem, der forandrer dig for altid. Det kan være at gå Kaminoen, leve som munk i et år, hjælpe i et kriseramt opråde m.m.

Selvforkælelse

Selvforkælelse kan enten være mål, du ønsker at opnå som engangsoplevelser eller som en permanent del af dit liv.

Engangsmål kan være smukke oplevelser i naturen, kulturelle oplevelser eller fysisk forkælelse som god mad, massage m.m.

Permanente mål kan være at du vil lære at spille et instrument, danse eller synge. Det kan også være altid at kunne rejse på 1. klasse. At kunne deltage i kurser eller kunne holde aftenen fri til at meditere eller skabe nye oplevelser.

Hvordan skriver du en Bucket List

Hvordan skriver du en Bucket List?

Når du har valgt dit fokus og type af Bucket List – se Typer ovenfor – så er det bare frem med skrivetøjet.

Nogle vælger pen og papir. Andre foretrækker en iPad. Effekten kan være lige god for begge. Målet er bare at skabe en liste, du ser hver dag. For hvis du ikke kigger på listen jævnligt, går dine drømme bare i glemmebogen igen.

Forskning viser nemlig, at din hjerne foretrækker det velkendte. Den vil bare gerne holde dig i de kendte rammer og helst undgå alt nyt og ukendt. Derfor må du skrive dine ønsker og placere dem et sted, du ser hver dag. For at hjernen bliver mindet om, at den gerne vil mere end bare den kendte hverdag.

Min Bucket List sidder på væggen foran mit skrivebord. Jeg ser den, hver gang jeg sætter mig for at arbejde. Det er god motivation, kan jeg hilse og sige.

Inspiration til din Bucket List

Ok, så hvordan finder du på alle ideerne til din Bucket List?

Den amerikanske speaker Brian Tracy anbefaler, at du først skriver alle de mål ned, der dukker op i dit hoved. Derpå kan du kigge i magasiner, aviser og diverse medier for flere mål.

Hvis du ikke har magasiner og aviser i huset, kan jeg anbefale en tur på biblioteket. Der har de et rigt udvalg af tidens magasiner. Tag din blok med, og så er det bare om at skrive løs.

Du skal ikke sætte grænser for dig selv i dine drømme. Bare drøm stort og tænk ikke over, hvordan målene bliver mulige. Ifølge Brian Tracy, som har interviewet mange succesfulde mennesker, begynder hjernen at finde løsninger for dig.
Det er da spændende, ikke sandt?!

Bucket List ideer

Her får du et par ideer at komme i gang med din egen Bucket List. For aktive kan listen byde på:
Bungee Jump · Klatring i de Norske fjelde · Krydse den Nordiske Polarcirkel · Lære at danse · Stå på ski i Østrig · Dykke med hajer · Svømme med delfiner · Snow borde · Wind surfing m.m.

En Bucket List for den rolige kan lyde:
Yogaretreat på Bali · Se den Gyldne Buddha · Lære at spille zenfløjte · Træne yoga i det daglige · Lære at male · Blive vegetar eller veganer · Meditere hver dag m.m.

En Bucket List for den sundhedssøgende kan være:
Opnå en sund BMI · Træne og være aktiv hver dag · Blive del af et løbehold · Blive røgfri · Lære at lave spændende grøn mad · Få en omgangskreds af sunde venner m.m

kloeversalat med floedeasarges og roedloeg

Er dit mål et sundere Liv?

Er et af dine mål på Bucket Listen at komme i form og/eller spise sundt? Så er den grønne sektion af supermarkedet din nye hjemmebane.

Her på hjemmesiden finder du en samling af grønne opskrifter. De fleste er desuden keto – det vil sige med et lavt indhold af kulhydrater fra korn, ris, brød, sukker o.a.

Opskrifterne er i stedet rige på protein og fibre fra grøntsager, bælgfrugter, korn og kerner. Alle de ingredienser, der mætter dejligt og giver en slank talje.

Du vil bemærke, at der er Spirer og Mikrogrønt i alle opskrifterne. Det skyldes, at jeg forhandler økologiske frø, som du selv kan dyrke til Spirer på 2-6 dage. Eller til Mikrogrønt på 12 dage – uden jord!

KORT VIDEO OM SPIRER

Sådan dyrker du Spirer

trin 1 spireguide
trin 2 spireguide
trin 3 spireguide
trin 4 spireguide
trin 5 spireguide
trin 6 spireguide

Hvordan opnår du din Bucket List?

Det spændende er, at når du har skrevet en Bucket List, begynder din hjernes Reticular Activating System at fokusere på alle mulighederne for at opfylde dine mål. Processen er automatisk.

Det kan lyde som det rene hokus pokus men det svarer til, at du i det daglige slet ikke bemærker postkasserne i bybilledet. Du har ikke brug for dem, så din hjerne sorterer dem fra i din opmærksomhed. Når du har et brev at sende, ser du pludselig den næste postkasse på gaden, som om du har ørneblik.

Det er derfor, du skal hænge din liste et sted, hvor du ser den hver dag. Så du holder dine mål forrest i din bevidsthed. Snart vil du få gode ideer til, at dine Bucket List mål bliver mulige en efter en.

Bucket List versus Vision Board

En Bucket List er ikke helt det samme som et Vision Board, men de er tæt forbundet.

En Bucket List er en skreven liste over dine ønskede mål og oplevelser. Det vil sige uden billeder. Et Vision Board er derimod en planche med billeder og korte ord, som viser dit drømmeliv.

Jeg har eksempelvis et Bucket List mål om at lære at danse Bachata og Salsa. Mit Vision Board viser derimod det liv, der muliggør at lære det. Det viser også årsagen til, at jeg ønsker at lære disse smukke danse.

Måske har du lyst til at skabe et Vision Board, når først du har skrevet din Bucket List? Det er rigtig sjovt og fylder dig med god energi.

Produkter i Shoppen

Vil du dyrke dine egne Spirer på 2-6 dage?

Andre læsere spurgte om…

Hvorfor hedder det Bucket List?

Ordet ‘Bucket’ stammer fra udtrykket ‘Kick the Bucket’ med betydningen ‘at dø’. ‘List’ betyder ‘Liste’ som i noget man skal huske at gøre. Bucket List betyder dermed en liste over ting, du skal nå, før du dør.

Hvad er formålet med en Bucket List?

Formålet er at blive bevidst om, hvad du gerne vil nå at opleve i dette liv. Mange mennesker lader bare tiden gå en dag ad gangen, men med denne liste bliver du bevidst om, hvordan du bruger dit liv.

error: Dette indhold er beskyttet