violet hummus med spirer

VIOLET HUMMUS MED SPIRER AF KIKÆRT

VIOLET HUMMUS MED ØKOLOGISKE KIKÆRTESPIRER

Category

Yields1 Serving

 60 g tørre lyse kikærter til spirer
 1 dåse kogte økologiske kikærter
 1 lille fed frisk økologisk hvidløg
 2 tbsp økologisk ekstra jomfru olivenolie
 3 cm frisk rødbede
 1 lille økologisk citron
 1 tbsp økologisk lys tahin
 1 pinch salt
 1 pinch frisk, sort peber
 1 dash stødt spidskommen
 1 pinch cayennne peber

1

Læg kikærterne i blød i et stort glas vand eller en skål. De suger cirka tre vange vand i forhold til de tørre kikærter, så fyld skålen godt op.

2

Hæld kikærterne over i din SpirePerle efter 12 timer i vand. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af en bakke - 30 gram i hver side.
Skyl morgen og aften i 3-4 dage, indtil den hvide rod er 2 cm lang.

3

Skyl de spirede kikærter. Tag 5 kikærter fra og giv resten af dem et kort opkog i rent vand i 3 minutter for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer - Dette trin kan udelades, hvis spirerne har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave. Læg dem i koldt vand efter kogning.

4

Pres lidt rødbedesaft i et glas og læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, i saften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. De vil langsomt tage farven ind. Jo længere de ligger i farven, des tættere bliver farven i spirerne. Lad dem ikke ligge i mere end 1 time ad gangen, hvis du gør dette i dagen op til at du laver retten.

5

Dræn kikærterne fra dåsen og skyl efter med rent, koldt vand, indtil vandet ikke skummer mere. Hæld alle kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i blenderen.

6

Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.

7

Når smag og konsistens er som du ønsker, hælder du din hummus over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften og rør i den indtil du får dit ønskede mønster.

8

Pynt med de lilla kikærtespirer og andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering med brød, salat eller grøntsagsstave.

KØB KIKÆRTER TIL SPIRER

KØB ROSENRADISEFRØ TIL SPIRER

Ingredients

 60 g tørre lyse kikærter til spirer
 1 dåse kogte økologiske kikærter
 1 lille fed frisk økologisk hvidløg
 2 tbsp økologisk ekstra jomfru olivenolie
 3 cm frisk rødbede
 1 lille økologisk citron
 1 tbsp økologisk lys tahin
 1 pinch salt
 1 pinch frisk, sort peber
 1 dash stødt spidskommen
 1 pinch cayennne peber

Directions

1

Læg kikærterne i blød i et stort glas vand eller en skål. De suger cirka tre vange vand i forhold til de tørre kikærter, så fyld skålen godt op.

2

Hæld kikærterne over i din SpirePerle efter 12 timer i vand. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af en bakke - 30 gram i hver side.
Skyl morgen og aften i 3-4 dage, indtil den hvide rod er 2 cm lang.

3

Skyl de spirede kikærter. Tag 5 kikærter fra og giv resten af dem et kort opkog i rent vand i 3 minutter for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer - Dette trin kan udelades, hvis spirerne har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave. Læg dem i koldt vand efter kogning.

4

Pres lidt rødbedesaft i et glas og læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, i saften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. De vil langsomt tage farven ind. Jo længere de ligger i farven, des tættere bliver farven i spirerne. Lad dem ikke ligge i mere end 1 time ad gangen, hvis du gør dette i dagen op til at du laver retten.

5

Dræn kikærterne fra dåsen og skyl efter med rent, koldt vand, indtil vandet ikke skummer mere. Hæld alle kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i blenderen.

6

Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.

7

Når smag og konsistens er som du ønsker, hælder du din hummus over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften og rør i den indtil du får dit ønskede mønster.

8

Pynt med de lilla kikærtespirer og andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering med brød, salat eller grøntsagsstave.

VIOLET HUMMUS MED SPIRER AF KIKÆRT
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Acceptér cookies... mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk