Vegansk Creme Fraiche med Solsikkespirer

En nem vegansk creme fraiche

Category

Yields1 Serving

 10 g Solsikkefrø til Spirer
 250 g Silketofu au natural
 3 spsk gærflager (nutritional yeast)
 2 spsk limesaft eller citronsaft, begge dele efter smag
 ¼ kop mandelmælk
 En anelse fint salt
 Eventuelt et par dråber æblecider for ekstra surhed

1

Læg Solsikkefrøene til Spirer i blød i 8 timer i et glas med koldt vand. Hold frøene under vand i løbet af hele iblødsætningen. Hæld derpå frøene over i spirebeholderen og dyrk dem, indtil bladene er foldet ud og har fået farve. Det tager cirka 6 dage. Høst, sortér skallerne fra og spirerne er klar til din ret.

2

Tag halvdelen af indholdet af silketofu og stil det resterende på køl. Læg et køkkenrulle på en tallerken og læg tofuen ovenpå. Dæk med et andet stykke køkkenrulle og pres det let ned. Du kan fx lægge en let tallerken ovenpå.

3

Tag den afdryppede tofu op efter 5 minutter, og læg den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt gærflager, limesaft/ citronsaft og mandelmælk. Blend indholdet ved lav hastighed, indtil det har en cremet konsistens. Smag forsigtigt til med en smule salt. Hvis konsistensen føles for fast, kan du tilsætte 2 tsk mandelmælk.
Hvis du ønsker den mere syrlig/sur kan du tilsætte et par dråber æblecider.

4

Servér den veganske creme fraiche i en skål med friske Solsikkespirer ovenpå. Så kan gæsterne selv tilføre efter lyst.

KØB SOLSIKKEFRØ TIL SPIRER

Ingredients

 10 g Solsikkefrø til Spirer
 250 g Silketofu au natural
 3 spsk gærflager (nutritional yeast)
 2 spsk limesaft eller citronsaft, begge dele efter smag
 ¼ kop mandelmælk
 En anelse fint salt
 Eventuelt et par dråber æblecider for ekstra surhed

Directions

1

Læg Solsikkefrøene til Spirer i blød i 8 timer i et glas med koldt vand. Hold frøene under vand i løbet af hele iblødsætningen. Hæld derpå frøene over i spirebeholderen og dyrk dem, indtil bladene er foldet ud og har fået farve. Det tager cirka 6 dage. Høst, sortér skallerne fra og spirerne er klar til din ret.

2

Tag halvdelen af indholdet af silketofu og stil det resterende på køl. Læg et køkkenrulle på en tallerken og læg tofuen ovenpå. Dæk med et andet stykke køkkenrulle og pres det let ned. Du kan fx lægge en let tallerken ovenpå.

3

Tag den afdryppede tofu op efter 5 minutter, og læg den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt gærflager, limesaft/ citronsaft og mandelmælk. Blend indholdet ved lav hastighed, indtil det har en cremet konsistens. Smag forsigtigt til med en smule salt. Hvis konsistensen føles for fast, kan du tilsætte 2 tsk mandelmælk.
Hvis du ønsker den mere syrlig/sur kan du tilsætte et par dråber æblecider.

4

Servér den veganske creme fraiche i en skål med friske Solsikkespirer ovenpå. Så kan gæsterne selv tilføre efter lyst.

Vegansk Creme Fraiche med Solsikkespirer
error: Dette indhold er beskyttet