Læg de røde og grønne linser i blød i et glas med vand enten sammen eller hver for sig. 80 gram linsespirer fylder en del i spirebeholderen, selvom denne spire som en af de eneste godt må ligge ret tæt og endda lidt ovenpå hinanden. Du kan dyrke dem enten i en enkelt bakke i en SpirePerle, i en Easy Sprout Sprouter eller i to SpireGlas. Se spirebeholdere >
2
Linser spirer hurtigt og dyrkes kun til de har 1/2-1 cm rod. Det tager kun to dage fra tørt frø til spiseklar spire. Skyl de færdige spirer ien stor skål vand, dryp af og de er klar til din ret.
3
Tø spinaten op et par timer inden madlavningen.
4
Kog soyapastaen i en gryde for sig med salt i vandet i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen og stil til side.
5
Tænd ovnen på 100 grader, så den er varm til senere. Hæld den optøede spinat i en gryde med soyasauce/ostesauce og de hakkede tomater. Tilsæt lidt krydderier. Hvis du har valgt soyasauce tilsætter du også gærflagerne nu. Bring saucen i kog og skru straks ned til svag varme. Rør pastaen forsigtigt i og smag yderligere til med krydderier.
6
Hæld halvdelen af blandingen i et ovnfast fad. Læg et lag spirer og hæld resten af blandingen over i fadet. På den måde bliver spirerne ved med at være lidt sprøde trods varmen i ovnen.
Drys med ost og stil i ovnen i 10 minutter. Ikke længere end det, da spirerne skal bevare deres sprødhed.
7
Du kan erstatte linsespirerne med kikærtespirer, hvis du foretrækker det. Kikærter skal dyrkes i 4 dage til spiren er 1 cm lang.
Læg de røde og grønne linser i blød i et glas med vand enten sammen eller hver for sig. 80 gram linsespirer fylder en del i spirebeholderen, selvom denne spire som en af de eneste godt må ligge ret tæt og endda lidt ovenpå hinanden. Du kan dyrke dem enten i en enkelt bakke i en SpirePerle, i en Easy Sprout Sprouter eller i to SpireGlas. Se spirebeholdere >
2
Linser spirer hurtigt og dyrkes kun til de har 1/2-1 cm rod. Det tager kun to dage fra tørt frø til spiseklar spire. Skyl de færdige spirer ien stor skål vand, dryp af og de er klar til din ret.
3
Tø spinaten op et par timer inden madlavningen.
4
Kog soyapastaen i en gryde for sig med salt i vandet i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen og stil til side.
5
Tænd ovnen på 100 grader, så den er varm til senere. Hæld den optøede spinat i en gryde med soyasauce/ostesauce og de hakkede tomater. Tilsæt lidt krydderier. Hvis du har valgt soyasauce tilsætter du også gærflagerne nu. Bring saucen i kog og skru straks ned til svag varme. Rør pastaen forsigtigt i og smag yderligere til med krydderier.
6
Hæld halvdelen af blandingen i et ovnfast fad. Læg et lag spirer og hæld resten af blandingen over i fadet. På den måde bliver spirerne ved med at være lidt sprøde trods varmen i ovnen.
Drys med ost og stil i ovnen i 10 minutter. Ikke længere end det, da spirerne skal bevare deres sprødhed.
7
Du kan erstatte linsespirerne med kikærtespirer, hvis du foretrækker det. Kikærter skal dyrkes i 4 dage til spiren er 1 cm lang.