Spinatlasagnette med Spirer og Soyapasta

Vegansk lasagnette med Spirer

Category

Yields1 Serving

 40 g røde linser
 40 g grønne linser
 600 g frossen spinat
 1 grofthakket løg
 2 små fed hvidløg
 3 dåser hakkede tomater
 200 soyapasta
 3 stængler frisk oregano
 1,50 dl vand
 salt og peber
 toppingost i vegansk variant
 3 dl soyafløde eller ostesauce
 4 spsk gærflager hvis soyafløde

1

Læg de røde og grønne linser i blød i et glas med vand enten sammen eller hver for sig. 80 gram linsespirer fylder en del i spirebeholderen, selvom denne spire som en af de eneste godt må ligge ret tæt og endda lidt ovenpå hinanden. Du kan dyrke dem enten i en enkelt bakke i en SpirePerle, i en Easy Sprout Sprouter eller i to SpireGlas.
Se spirebeholdere >

2

Linser spirer hurtigt og dyrkes kun til de har 1/2-1 cm rod. Det tager kun to dage fra tørt frø til spiseklar spire. Skyl de færdige spirer ien stor skål vand, dryp af og de er klar til din ret.

3

Tø spinaten op et par timer inden madlavningen.

4

Kog soyapastaen i en gryde for sig med salt i vandet i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen og stil til side.

5

Tænd ovnen på 100 grader, så den er varm til senere. Hæld den optøede spinat i en gryde med soyasauce/ostesauce og de hakkede tomater. Tilsæt lidt krydderier. Hvis du har valgt soyasauce tilsætter du også gærflagerne nu. Bring saucen i kog og skru straks ned til svag varme. Rør pastaen forsigtigt i og smag yderligere til med krydderier.

6

Hæld halvdelen af blandingen i et ovnfast fad. Læg et lag spirer og hæld resten af blandingen over i fadet. På den måde bliver spirerne ved med at være lidt sprøde trods varmen i ovnen.
Drys med ost og stil i ovnen i 10 minutter. Ikke længere end det, da spirerne skal bevare deres sprødhed.

7

Du kan erstatte linsespirerne med kikærtespirer, hvis du foretrækker det. Kikærter skal dyrkes i 4 dage til spiren er 1 cm lang.

KØB RØDE LINSER TIL SPIRER

KØB GRØNNE LINSER TIL SPIRER

KØB KIKÆRTER TIL SPIRER

Ingredients

 40 g røde linser
 40 g grønne linser
 600 g frossen spinat
 1 grofthakket løg
 2 små fed hvidløg
 3 dåser hakkede tomater
 200 soyapasta
 3 stængler frisk oregano
 1,50 dl vand
 salt og peber
 toppingost i vegansk variant
 3 dl soyafløde eller ostesauce
 4 spsk gærflager hvis soyafløde

Directions

1

Læg de røde og grønne linser i blød i et glas med vand enten sammen eller hver for sig. 80 gram linsespirer fylder en del i spirebeholderen, selvom denne spire som en af de eneste godt må ligge ret tæt og endda lidt ovenpå hinanden. Du kan dyrke dem enten i en enkelt bakke i en SpirePerle, i en Easy Sprout Sprouter eller i to SpireGlas.
Se spirebeholdere >

2

Linser spirer hurtigt og dyrkes kun til de har 1/2-1 cm rod. Det tager kun to dage fra tørt frø til spiseklar spire. Skyl de færdige spirer ien stor skål vand, dryp af og de er klar til din ret.

3

Tø spinaten op et par timer inden madlavningen.

4

Kog soyapastaen i en gryde for sig med salt i vandet i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen og stil til side.

5

Tænd ovnen på 100 grader, så den er varm til senere. Hæld den optøede spinat i en gryde med soyasauce/ostesauce og de hakkede tomater. Tilsæt lidt krydderier. Hvis du har valgt soyasauce tilsætter du også gærflagerne nu. Bring saucen i kog og skru straks ned til svag varme. Rør pastaen forsigtigt i og smag yderligere til med krydderier.

6

Hæld halvdelen af blandingen i et ovnfast fad. Læg et lag spirer og hæld resten af blandingen over i fadet. På den måde bliver spirerne ved med at være lidt sprøde trods varmen i ovnen.
Drys med ost og stil i ovnen i 10 minutter. Ikke længere end det, da spirerne skal bevare deres sprødhed.

7

Du kan erstatte linsespirerne med kikærtespirer, hvis du foretrækker det. Kikærter skal dyrkes i 4 dage til spiren er 1 cm lang.

Spinatlasagnette med Spirer og Soyapasta
error: Dette indhold er beskyttet