Stærk Thai Suppe med friske Kikært Spirer
Thai suppe med spirer er lækker og frisk til frokost eller aften. Mængden passer til to personer. Du kan bruge enten frosne ærter eller friske ærtespirer til retten. Eller half/haft, hvis du foretrækker det.
Læg først dine økologiske kikærter i blød i 12 timer i et rent glas med vand. Dyrk dem derpå i din SpirePerle i 3-4 dage eller indtil de hvide rødder er 2 cm lange. Skyl forsigtigt efter dag 1, så spirerne ikke deler sig under dyrkningen.
Høst ved at lægge dem over i en skål med rent vand og skyl med koldt vand. Dryp af og dine spirer er klar.
Hvis du erstatter nogle eller alle de frosne ærter med ærtespirer, så skal ærterne ligge i blød i 8 timer. Dyrk dem derpå i SpirePerlen i 2 dage eller til den hvide rod er 1/2 til 1 cm lang. Høst og skyl ligesom kikærtespirerne.
Hak rødløgene fint og steg dem over middel varme i en gryde eller wok med lidt olie. Tilsæt de to knuste hvidløgsfed efter et par minutter sammen med kikærtespirerne og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt grøn karrypasta, kokosnødmælk og vand. Lad det simre uden at det spilkoger og lad stå på den temperatur i 5 minutter.
Hæld over i en blender, tilsæt de spirede og/eller optøede ærter og kør blenderen, indtil suppen er glat.
Hæld suppen over i gryden eller wokken igen. Smag til med salt og peber, limesaft og lidt mere karry hvis nødvendigt.
Varm retten op til ønsket temperatur uden at det ligefrem koger. Dette for at bevare antioxidanter, aminosyrer og vitaminer fra spirerne.
Hvis du finder ud af, at suppen er blevet for krydret, kan du tilføje noget ekstra kokosmælk.
Hæld over i skåle, pynt med friske grønne chili, koriander, kokosflager og pisket kokosmælk eller vegansk fløde. Læg et par spirer på til sidst og retten er klar.
Ingredients
Directions
Thai suppe med spirer er lækker og frisk til frokost eller aften. Mængden passer til to personer. Du kan bruge enten frosne ærter eller friske ærtespirer til retten. Eller half/haft, hvis du foretrækker det.
Læg først dine økologiske kikærter i blød i 12 timer i et rent glas med vand. Dyrk dem derpå i din SpirePerle i 3-4 dage eller indtil de hvide rødder er 2 cm lange. Skyl forsigtigt efter dag 1, så spirerne ikke deler sig under dyrkningen.
Høst ved at lægge dem over i en skål med rent vand og skyl med koldt vand. Dryp af og dine spirer er klar.
Hvis du erstatter nogle eller alle de frosne ærter med ærtespirer, så skal ærterne ligge i blød i 8 timer. Dyrk dem derpå i SpirePerlen i 2 dage eller til den hvide rod er 1/2 til 1 cm lang. Høst og skyl ligesom kikærtespirerne.
Hak rødløgene fint og steg dem over middel varme i en gryde eller wok med lidt olie. Tilsæt de to knuste hvidløgsfed efter et par minutter sammen med kikærtespirerne og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt grøn karrypasta, kokosnødmælk og vand. Lad det simre uden at det spilkoger og lad stå på den temperatur i 5 minutter.
Hæld over i en blender, tilsæt de spirede og/eller optøede ærter og kør blenderen, indtil suppen er glat.
Hæld suppen over i gryden eller wokken igen. Smag til med salt og peber, limesaft og lidt mere karry hvis nødvendigt.
Varm retten op til ønsket temperatur uden at det ligefrem koger. Dette for at bevare antioxidanter, aminosyrer og vitaminer fra spirerne.
Hvis du finder ud af, at suppen er blevet for krydret, kan du tilføje noget ekstra kokosmælk.
Hæld over i skåle, pynt med friske grønne chili, koriander, kokosflager og pisket kokosmælk eller vegansk fløde. Læg et par spirer på til sidst og retten er klar.