Pink Smoothie med Rødbedespirer

Pink Smoothie med Rødbede Spirer og naturlig Sødme

Category

Yields1 Serving

 10 g økologiske rødbedefrø til spirer
 20 g frisk rødbede
 1 kop iskold rismælk
 ½ friskt æble eller appelsin
 5 friske bær
 1 spsk hørfrø
 20 g knust is

1

Læg Rødbedefrøene i blød i 8-12 timer. Det er vigtigt, at de bliver holdt under vand under iblødsætningen, så de trækker rigeligt med væske. Dyrk dem derpå i 10 dage til spirerne har foldet deres små blade ud.
Se tips til at dyrke rødebedespirer på https://spirefroe.dk/saadan-dyrker-du-roedbede-spirer-og-mikrogroent/

2

Når du høster dem, nipper du forsigtigt de tykke frøkapsler af spirerne. Frøkapslerne smager ikke godt. Du spiser derfor kun stængel og blade på rødbedespirer.

3

Gem et par spirer og noget hakket rødbede til at pynte din smoothie.
Læg alle øvrige ingredienser i blenderen og kør til konsistensen er som du ønsker den. Husk at den knuste is hurtigt vil gøre din smoothie mere vandet, så start med at lade den være ret tyk.

4

Læg isen i bunden af glasset og hæld smoothien over. Den tykke konsistens kombineret med isklumperne vil holde pynten på plads på overfladen af din smoothie. Jeg har pyntet med en blomst og nogle blade. Du kan finde en liste over spiselige blomster her: https://spirefroe.dk/spiselige-blomster/

KØB RØDBEDE FRØ

Ingredients

 10 g økologiske rødbedefrø til spirer
 20 g frisk rødbede
 1 kop iskold rismælk
 ½ friskt æble eller appelsin
 5 friske bær
 1 spsk hørfrø
 20 g knust is

Directions

1

Læg Rødbedefrøene i blød i 8-12 timer. Det er vigtigt, at de bliver holdt under vand under iblødsætningen, så de trækker rigeligt med væske. Dyrk dem derpå i 10 dage til spirerne har foldet deres små blade ud.
Se tips til at dyrke rødebedespirer på https://spirefroe.dk/saadan-dyrker-du-roedbede-spirer-og-mikrogroent/

2

Når du høster dem, nipper du forsigtigt de tykke frøkapsler af spirerne. Frøkapslerne smager ikke godt. Du spiser derfor kun stængel og blade på rødbedespirer.

3

Gem et par spirer og noget hakket rødbede til at pynte din smoothie.
Læg alle øvrige ingredienser i blenderen og kør til konsistensen er som du ønsker den. Husk at den knuste is hurtigt vil gøre din smoothie mere vandet, så start med at lade den være ret tyk.

4

Læg isen i bunden af glasset og hæld smoothien over. Den tykke konsistens kombineret med isklumperne vil holde pynten på plads på overfladen af din smoothie. Jeg har pyntet med en blomst og nogle blade. Du kan finde en liste over spiselige blomster her: https://spirefroe.dk/spiselige-blomster/

Notes

Pink Smoothie med Rødbedespirer
error: Dette indhold er beskyttet