Klassisk Kartoffel Porre Suppe med Spirer

Klassisk Kartoffel Porre Suppe med Spirer

En lækker mættende Suppe

Category

Yields2 Servings

 5 ½ porrer

 ½ kg spisekartofler
 1 spsk olivenolie

 ½ l  vand

 1 terning grøntsagsbouillon rørt op i 1 dl varmt vand

 ½ fed hvidløg fint hakket

 ½ dl risfløde eller soyafløde

 salt og peber

 Forårsløg, Rødløg og Spirer til pynt

1

Læg ærterne i blød i koldt vand i 8 timer. Dyrk dem derpå i enhver spirebeholder, da ærtespirer er meget taknemmelige. Skyl morgen og aften og dryp af efter hver gang. Ærtespirerne er klar efter cirka to dage, eller når roden er 1 cm lang. Du kan spise hele spiren inkl selve ærten.

2

Smelt smørret i gryden ved høj varme uden det bruner. Svits løg og kartofler let i 2 min.

3

Hæld porrer i og svits det hele i 1 min.
Hæld bouillon ved og lad suppen koge i 15 min indtil grøntsagerne er møre.


4

Blend suppen til den er jævn. Du kan enten bruge stavblender eller en almindelig blender.

5

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber. Bring suppen til kogepunktet og skru straks ned igen, for at suppen ikke bliver for tyk.


6

Server i skåle med pynt af grøntsager og spirer.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 5 ½ porrer

 ½ kg spisekartofler
 1 spsk olivenolie

 ½ l  vand

 1 terning grøntsagsbouillon rørt op i 1 dl varmt vand

 ½ fed hvidløg fint hakket

 ½ dl risfløde eller soyafløde

 salt og peber

 Forårsløg, Rødløg og Spirer til pynt

Directions

1

Læg ærterne i blød i koldt vand i 8 timer. Dyrk dem derpå i enhver spirebeholder, da ærtespirer er meget taknemmelige. Skyl morgen og aften og dryp af efter hver gang. Ærtespirerne er klar efter cirka to dage, eller når roden er 1 cm lang. Du kan spise hele spiren inkl selve ærten.

2

Smelt smørret i gryden ved høj varme uden det bruner. Svits løg og kartofler let i 2 min.

3

Hæld porrer i og svits det hele i 1 min.
Hæld bouillon ved og lad suppen koge i 15 min indtil grøntsagerne er møre.


4

Blend suppen til den er jævn. Du kan enten bruge stavblender eller en almindelig blender.

5

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber. Bring suppen til kogepunktet og skru straks ned igen, for at suppen ikke bliver for tyk.


6

Server i skåle med pynt af grøntsager og spirer.

Notes

Klassisk Kartoffel Porre Suppe med Spirer
error: Dette indhold er beskyttet