Grøntsagswok med Kokosmælk og Ærtespirer

Vegansk wok med kokosmælk og friske Ærtespirer

Category

Yields1 Serving

 30 g Ærter til spirer
 1 forårsløg
 1 fed hvidløg
 ½ cm frisk ingefær
 3 stilke frisk broccoli
 1 frisk gulerod
 2 skiver peberfrugt
 1 tsk rød karrypasta
 200 ml kokosmælk
 1 spsk. soyasauce
 Salt og peber
 Limesaft
 Frisk koriander til pynt og smag
 Friske cashewnødder til topping efter ønske
 Kokosolie til stegning

1

Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.

2

Vask og snit grøntsagerne. Hak hvidløget og ingefæren meget fint.

3

Kom kokosolie i en wok. Steg først ingefær, hvidløg og karrypasta i et minut. Hæld dem i en over i en skål. Kom nu alle grøntsagerne i wokken. Steg dem et par minutter.

4

Tilsæt løgblandingen igen og hæld kokosmælk og soyasauce i wokken. Lad det koge et par minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har lidt sprødhed. Vend til sidst ærtespirerne forsigtigt i retten og lad varme i 30 sek. imens du smager til med Limesaft, salt og peber.

5

Pynt med ærtespirer, cashewnødder og friske koriander.
Du kan lave ris til retten. Hvis du er vegan Keto eller LCHF kan du tilsætte edamebønner eller tofu for ekstra fylde.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 30 g Ærter til spirer
 1 forårsløg
 1 fed hvidløg
 ½ cm frisk ingefær
 3 stilke frisk broccoli
 1 frisk gulerod
 2 skiver peberfrugt
 1 tsk rød karrypasta
 200 ml kokosmælk
 1 spsk. soyasauce
 Salt og peber
 Limesaft
 Frisk koriander til pynt og smag
 Friske cashewnødder til topping efter ønske
 Kokosolie til stegning

Directions

1

Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.

2

Vask og snit grøntsagerne. Hak hvidløget og ingefæren meget fint.

3

Kom kokosolie i en wok. Steg først ingefær, hvidløg og karrypasta i et minut. Hæld dem i en over i en skål. Kom nu alle grøntsagerne i wokken. Steg dem et par minutter.

4

Tilsæt løgblandingen igen og hæld kokosmælk og soyasauce i wokken. Lad det koge et par minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har lidt sprødhed. Vend til sidst ærtespirerne forsigtigt i retten og lad varme i 30 sek. imens du smager til med Limesaft, salt og peber.

5

Pynt med ærtespirer, cashewnødder og friske koriander.
Du kan lave ris til retten. Hvis du er vegan Keto eller LCHF kan du tilsætte edamebønner eller tofu for ekstra fylde.

Notes

Grøntsagswok med Kokosmælk og Ærtespirer
error: Dette indhold er beskyttet