Cremet thaisuppe med Kokosmælk og Ærtespirer

En lækker suppe til frokost og aften

Category

Yields2 Servings

 40 g Ærter til spirer
 2 friske forårsløg
 2 friske gulerødder - violette varianter gør suppen blålig
 2 g grøn karrypasta
 150 ml kokosmælk
 ¼ hvidløg
 1 terning grøntsagsboullion
 150 g silketofu eller blomkål
 4 cm frisk ingefær
 ¼ frisk lime presset
 Vand efter behov
 Salt og peber
 3 blade frisk koriander

1

Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.

2

Snit alle grøntsagerne fint - undtagen spirer. Hæld kokosmælk, vand og tofu/blomkål i gryden. Varm op til og rør let et par minutter, til suppen bliver lun.

3

Tilsæt grøntsagerne til suppen og rør roligt, imens den varmer op. Hvis du bruger violette 'gule'rødder ligesom mig i denne opskrift, kan du vente til sidst med at tilsætte dem. Deres violette farve gør suppen blålig.
Tilsæt til sidst lime, karrypasta, koriander, salt og peber lidt ad gangen, så du kan justere. Lad suppen koge et par minutter. Skru ned og tilsæt mere krydderi efter behov.

4

Pynt med ærtespirer, lidt frisk koriander og løg. Servér straks.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 40 g Ærter til spirer
 2 friske forårsløg
 2 friske gulerødder - violette varianter gør suppen blålig
 2 g grøn karrypasta
 150 ml kokosmælk
 ¼ hvidløg
 1 terning grøntsagsboullion
 150 g silketofu eller blomkål
 4 cm frisk ingefær
 ¼ frisk lime presset
 Vand efter behov
 Salt og peber
 3 blade frisk koriander

Directions

1

Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.

2

Snit alle grøntsagerne fint - undtagen spirer. Hæld kokosmælk, vand og tofu/blomkål i gryden. Varm op til og rør let et par minutter, til suppen bliver lun.

3

Tilsæt grøntsagerne til suppen og rør roligt, imens den varmer op. Hvis du bruger violette 'gule'rødder ligesom mig i denne opskrift, kan du vente til sidst med at tilsætte dem. Deres violette farve gør suppen blålig.
Tilsæt til sidst lime, karrypasta, koriander, salt og peber lidt ad gangen, så du kan justere. Lad suppen koge et par minutter. Skru ned og tilsæt mere krydderi efter behov.

4

Pynt med ærtespirer, lidt frisk koriander og løg. Servér straks.

Cremet thaisuppe med Kokosmælk og Ærtespirer
error: Dette indhold er beskyttet