En lækker suppe til frokost og aften
Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.
Snit alle grøntsagerne fint - undtagen spirer. Hæld kokosmælk, vand og tofu/blomkål i gryden. Varm op til og rør let et par minutter, til suppen bliver lun.
Tilsæt grøntsagerne til suppen og rør roligt, imens den varmer op. Hvis du bruger violette 'gule'rødder ligesom mig i denne opskrift, kan du vente til sidst med at tilsætte dem. Deres violette farve gør suppen blålig.
Tilsæt til sidst lime, karrypasta, koriander, salt og peber lidt ad gangen, så du kan justere. Lad suppen koge et par minutter. Skru ned og tilsæt mere krydderi efter behov.
Pynt med ærtespirer, lidt frisk koriander og løg. Servér straks.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.
Snit alle grøntsagerne fint - undtagen spirer. Hæld kokosmælk, vand og tofu/blomkål i gryden. Varm op til og rør let et par minutter, til suppen bliver lun.
Tilsæt grøntsagerne til suppen og rør roligt, imens den varmer op. Hvis du bruger violette 'gule'rødder ligesom mig i denne opskrift, kan du vente til sidst med at tilsætte dem. Deres violette farve gør suppen blålig.
Tilsæt til sidst lime, karrypasta, koriander, salt og peber lidt ad gangen, så du kan justere. Lad suppen koge et par minutter. Skru ned og tilsæt mere krydderi efter behov.
Pynt med ærtespirer, lidt frisk koriander og løg. Servér straks.