Blåbær smoothie med Chiafrø og Ærtespirer

En sød dessert eller snack

Category

Yields1 Serving

 10 g økologiske ærter til spirer
 3 g økologiske Kløverfrø til spirer
 30 g chiafrø
 1015 friske blåbær
 1 spsk blåbærpulver - hvis du ønsker farven mere intens
 4 dråber frisk lime eller citronsaft
 23 kopper iskold plantemælk

1

Læg kløverfrøene i blød i 8 timer. Hæld dem derpå over i din spirebakke eller spireglas, hvor de skal gro i 5 dage, inden du kan høste de modne spirer. Ligesom med Ærtespirer, skal Kløver også bare skylles med rent vand morgen + aften.

2

Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage, eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.

3

Bland chiafrøene med kold plantemælk lidt ad gangen. Rør hver 10. minut den næste halve time, imens frøene trækker væske.

4

Når chiafrøene er klar, lægger du de høstede kløverspirer i en skål med vand i 5 minutter. Rod lidt rundt i vandet og si spirerne fra. Nu er de rene og fri fra frøkapsler. Du kan godt vælge at spise de tomme frøkapsler. De er fiberrige, så valget er dit.

5

Hæld chiafrø, blåbær, Kløverspirer og limesaft i blenderen. Kør imens du tilsætter plantemælk lidt ad gangen, indtil konsistensen er som du ønsker den.

6

Hæld i et glas og pynt med ærtespirer og blåbær. Hvis du ønsker farven mere intens, kan du røre blåbærpulver i lidt ad gangen. Servér straks.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

KØB KLØVERFRØ TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 10 g økologiske ærter til spirer
 3 g økologiske Kløverfrø til spirer
 30 g chiafrø
 1015 friske blåbær
 1 spsk blåbærpulver - hvis du ønsker farven mere intens
 4 dråber frisk lime eller citronsaft
 23 kopper iskold plantemælk
Blåbær smoothie med Chiafrø og Ærtespirer
error: Dette indhold er beskyttet