En sød dessert eller snack
Læg kløverfrøene i blød i 8 timer. Hæld dem derpå over i din spirebakke eller spireglas, hvor de skal gro i 5 dage, inden du kan høste de modne spirer. Ligesom med Ærtespirer, skal Kløver også bare skylles med rent vand morgen + aften.
Læg Ærterne i blød i vand i 8 timer. Hæld dem derpå over i en spirebeholder og dyrk dem i 1,5 - 2 dage, eller indtil roden er 1/2-1 cm lang. Du kan spire hele spiren inkl det gennemsigtige frøhylster. Eller du kan smutte frøhylsteret af lige inden servering.
Bland chiafrøene med kold plantemælk lidt ad gangen. Rør hver 10. minut den næste halve time, imens frøene trækker væske.
Når chiafrøene er klar, lægger du de høstede kløverspirer i en skål med vand i 5 minutter. Rod lidt rundt i vandet og si spirerne fra. Nu er de rene og fri fra frøkapsler. Du kan godt vælge at spise de tomme frøkapsler. De er fiberrige, så valget er dit.
Hæld chiafrø, blåbær, Kløverspirer og limesaft i blenderen. Kør imens du tilsætter plantemælk lidt ad gangen, indtil konsistensen er som du ønsker den.
Hæld i et glas og pynt med ærtespirer og blåbær. Hvis du ønsker farven mere intens, kan du røre blåbærpulver i lidt ad gangen. Servér straks.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE