Tomatsuppe med kikaertespirer og linsespirer FRISKE SPIRER

TOMATSUPPE MED KIKÆRTESPIRER

TOMATSUPPE MED ØKOLOGISKE KIKÆRTESPIRER OG LINSESPIRER

Category

Yields1 Serving
 30 g økologiske kikærter til spirer
 20 g økologiske røde eller grønne linser til spirer
 6 store modne tomater
 1 forårsløg
 1 gulerod
 ½ frisk middelstærk chili
 3 spsk smuttede mandler
 2 store soltørrede tomater
 Urtesalt og frisk peber
 3 glas vand
 Grøntsagsbouillon tilpasset mængden af vand
 1 dl soya cremefraiche
 Et par blade frisk koreander eller basilikum

1

Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel.

2

Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.

3

Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.

4

Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.

5

Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.

6

Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.

KØB 1 POSE KIKÆRTER KØB 1 POSE RØDE LINSER KØB 1 POSE GRØNNE LINSER

Ingredients

 30 g økologiske kikærter til spirer
 20 g økologiske røde eller grønne linser til spirer
 6 store modne tomater
 1 forårsløg
 1 gulerod
 ½ frisk middelstærk chili
 3 spsk smuttede mandler
 2 store soltørrede tomater
 Urtesalt og frisk peber
 3 glas vand
 Grøntsagsbouillon tilpasset mængden af vand
 1 dl soya cremefraiche
 Et par blade frisk koreander eller basilikum

Directions

1

Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel.

2

Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.

3

Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.

4

Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.

5

Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.

6

Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.

TOMATSUPPE MED KIKÆRTESPIRER
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Acceptér cookies og nyd den bedste shopoplevelse... mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk