Tomatsuppe med Gulerod, Kikært og Linse Spirer
En lækker, proteinrig og mættende ketovenlig suppe
Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel. Ingen af spirerne skal have blade.
Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.
Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.
Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.
Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.
Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.
Ingredients
Directions
Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel. Ingen af spirerne skal have blade.
Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.
Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.
Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.
Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.
Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.