Tomatsuppe med Kikært og Linse Spirer

Tomatsuppe med Gulerod, Kikært og Linse Spirer

En lækker, proteinrig og mættende ketovenlig suppe

Category

Yields1 Serving

 30 g økologiske kikærter til spirer
 20 g økologiske røde eller grønne linser til spirer
 6 store modne tomater
 1 forårsløg
 1 gulerod
 ½ frisk middelstærk chili
 3 spsk smuttede mandler
 2 store soltørrede tomater
 Urtesalt og frisk peber
 3 glas vand
 Grøntsagsbouillon tilpasset mængden af vand
 1 dl soya cremefraiche
 Et par blade frisk koriander eller basilikum

1

Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel. Ingen af spirerne skal have blade.

2

Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.

3

Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.

4

Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.

5

Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.

6

Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.

KØB RØDE LINSER TIL SPIRER

KØB KIKÆRTER TIL SPIRER

Ingredients

 30 g økologiske kikærter til spirer
 20 g økologiske røde eller grønne linser til spirer
 6 store modne tomater
 1 forårsløg
 1 gulerod
 ½ frisk middelstærk chili
 3 spsk smuttede mandler
 2 store soltørrede tomater
 Urtesalt og frisk peber
 3 glas vand
 Grøntsagsbouillon tilpasset mængden af vand
 1 dl soya cremefraiche
 Et par blade frisk koriander eller basilikum

Directions

1

Kikærterne lægges i blød i 12 timer og dyrkes i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De røde eller grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod. Linserne kan spises med eller uden den tynde frøkapsel. Ingen af spirerne skal have blade.

2

Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand i to timer i en separat skål. Læg mandlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og smut dem. Hak gulerødderne.

3

Overhæld de friske tomater med kogende vand i en anden skål og fjern skindet. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater, smuttede mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.

4

Fyld en gryde med 3 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager og kog under låg i cirka 20 minutter.

5

Hak forårsløg meget fint og skyl spirerne grundigt. Hæld de hakkede forårsløg og kikærtespirerne i gryden. Kog det hele i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter.

6

Server i flotte skåle med pynt af linsespirer og lidt cremefraiche.

Tomatsuppe med Kikært og Linse Spirer
error: Dette indhold er beskyttet