Tomat og Linse Suppe med Røde Linse Spirer

Tomat og Linse Spirer Suppe

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields1 Serving

 100 g Røde linser til spirer
 1 spsk olivenolie
 1 middelstort gult løg, hakket groft
 3 fed hvidløg
 ½ tsk knuste røde peberflager
 450 ml flåede tomater
 13 kopper grøntsagsbouillon (tilsæt lidt ad gangen)
 1 tsk salt
 friskkværnet sort peber
 ½ kop vegansk creme fraiche (se opskrift hvis du vil lave selv)
 frisk persille og forårsløg til pynt

1

Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Hæld derpå over i spirebakken og skyl efter. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.

2

Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.

3

Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.

4

Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.

5

Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.

6

P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv.
Sådan gør du:
Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.

KØB RØDE LINSER TIL SPIRER

Ingredients

 100 g Røde linser til spirer
 1 spsk olivenolie
 1 middelstort gult løg, hakket groft
 3 fed hvidløg
 ½ tsk knuste røde peberflager
 450 ml flåede tomater
 13 kopper grøntsagsbouillon (tilsæt lidt ad gangen)
 1 tsk salt
 friskkværnet sort peber
 ½ kop vegansk creme fraiche (se opskrift hvis du vil lave selv)
 frisk persille og forårsløg til pynt

Directions

1

Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Hæld derpå over i spirebakken og skyl efter. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.

2

Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.

3

Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.

4

Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.

5

Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.

6

P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv.
Sådan gør du:
Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.

Tomat og Linse Suppe med Røde Linse Spirer
error: Dette indhold er beskyttet