13kopper grøntsagsbouillon (tilsæt lidt ad gangen)
1tsk salt
friskkværnet sort peber
½kop vegansk creme fraiche (se opskrift hvis du vil lave selv)
frisk persille og forårsløg til pynt
1
Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Efter iblødsætning hælder du linserne over i spirebakken og skyller roligt med koldt vand. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.
2
Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.
3
Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.
4
Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.
5
Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.
6
P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv. Sådan gør du: Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.
13kopper grøntsagsbouillon (tilsæt lidt ad gangen)
1tsk salt
friskkværnet sort peber
½kop vegansk creme fraiche (se opskrift hvis du vil lave selv)
frisk persille og forårsløg til pynt
Directions
1
Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Efter iblødsætning hælder du linserne over i spirebakken og skyller roligt med koldt vand. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.
2
Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.
3
Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.
4
Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.
5
Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.
6
P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv. Sådan gør du: Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.