Tomat og Linse Spirer Suppe
En lækker, proteinrig suppe
Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Hæld derpå over i spirebakken og skyl efter. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.
Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.
Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.
Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.
Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.
P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv.
Sådan gør du:
Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.
Ingredients
Directions
Læg linserne i blød i koldt vand i et rent glas i 8 timer. Hæld derpå over i spirebakken og skyl efter. Dryp af og lad linserne spire. Skyl igen hver 12 timer. Når de hvide rødder er 0,5 - 1 cm lange, er spirerne modne. Skyl en sidste gang, dryp af, og spirerne er klar til maden.
Varm en suppegryde over medium varme. Hæld olien i og svits løg, hvidløg og røde peberflager i 5 minutter under rolig omrøring. Tilsæt timian, tomater, salt og peber. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under oprøring, så konsistensen bliver som ønsket.
Skru op til det koger og skru straks ned igen. Lad simre i 10 minutter under låg. Hæld linsespirerne i men gem lidt til topping.
Blend suppen sammen med den veganske creme fraiche, indtil suppen har konsistens som du foretrækker den. Hæld tilbage i gryden og varm op til den simrer. Smag til med krydderi.
Servér med topping af spirer og rest af øvrige ingredienser fra opskriften.
P.S. Hvis du ikke kan finde vegansk creme fraiche i supermarkedet, kan du lave den selv.
Sådan gør du:
Læg 1/2 kop rå cashewnødder i blød i 8 timer. Alternativt i kogende vand i 20 minutter. Dræn vandet fra, skyl og bland med 1/2 til 1 kop vand, en knivspids havsalt og 1 tsk æblecidereddike indtil konsistensen er glat.