Kartoffelsuppe med Champignon og Bønnespirer

Kartoffelsuppe med Champignon, Porre & Bønnespirer

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields1 Serving

 20 g Mungbønner til spirer
 5 g plantesmør
 ½ løg
 ½ fed hvidløg
 125 g Champignon, rørhatte eller anden mørk svamp
 200 g slanke porrer
 450 g spisekartofler
 ½ persillerod
 1 liter grøntsagsbouillon
 ½ dl plantefløde
 1 tsk mild paprika
 salt og peber

1

Læg mungbønnerne i blød i 12 timer i et glas med koldt vand. Efter 12 timer, hældes de over i en spirebeholder. Hæld overskydende vand fra. Skyl derpå hver morgen og aften med rent, koldt vand. Mungbønnespirerne er klar, når den hvide rod er 0,5 til 1 cm lang. De skal ikke have blade.
Skyl spirerne en sidste gang. Nu er de klar. Du kan spise dem inklusiv rod og det grønne frøhylster.

2

Snit grøntsager og svampe Lad smørret smelte i gryde uden det bruner. Steg svampe, løg, porrer og persillerod i 4 min over svag varme, uden de bliver brune.

3

Hæld grøntsagsbouillon og kartofler i og lad koge i 15 min til grøntsager er møre.
Blend suppen i en skål eller blender til konsistensen er som ønsket.

4

Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og krydderier. Bring suppen i let kog og skru straks ned igen. Smag til og lad derpå simre, til konsistensen er tyk. Du kan vende Mungbønnespirerne i suppen lige inden servering for at de bevarer deres sprødhed eller bruge dem til topping.

5

Servér pyntet med stegte svampe, stykker af porre eller forårsløg og Mungbønnespirer.

KØB MUNGBØNNER TIL SPIRER

Ingredients

 20 g Mungbønner til spirer
 5 g plantesmør
 ½ løg
 ½ fed hvidløg
 125 g Champignon, rørhatte eller anden mørk svamp
 200 g slanke porrer
 450 g spisekartofler
 ½ persillerod
 1 liter grøntsagsbouillon
 ½ dl plantefløde
 1 tsk mild paprika
 salt og peber

Directions

1

Læg mungbønnerne i blød i 12 timer i et glas med koldt vand. Efter 12 timer, hældes de over i en spirebeholder. Hæld overskydende vand fra. Skyl derpå hver morgen og aften med rent, koldt vand. Mungbønnespirerne er klar, når den hvide rod er 0,5 til 1 cm lang. De skal ikke have blade.
Skyl spirerne en sidste gang. Nu er de klar. Du kan spise dem inklusiv rod og det grønne frøhylster.

2

Snit grøntsager og svampe Lad smørret smelte i gryde uden det bruner. Steg svampe, løg, porrer og persillerod i 4 min over svag varme, uden de bliver brune.

3

Hæld grøntsagsbouillon og kartofler i og lad koge i 15 min til grøntsager er møre.
Blend suppen i en skål eller blender til konsistensen er som ønsket.

4

Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og krydderier. Bring suppen i let kog og skru straks ned igen. Smag til og lad derpå simre, til konsistensen er tyk. Du kan vende Mungbønnespirerne i suppen lige inden servering for at de bevarer deres sprødhed eller bruge dem til topping.

5

Servér pyntet med stegte svampe, stykker af porre eller forårsløg og Mungbønnespirer.

Kartoffelsuppe med Champignon og Bønnespirer
error: Dette indhold er beskyttet