Kartoffelsuppe med Champignon, Porre & Bønnespirer
En lækker, proteinrig suppe
Læg mungbønnerne i blød i 12 timer i et glas med koldt vand. Efter 12 timer, hældes de over i en spirebeholder. Hæld overskydende vand fra. Skyl derpå hver morgen og aften med rent, koldt vand. Mungbønnespirerne er klar, når den hvide rod er 0,5 til 1 cm lang. De skal ikke have blade.
Skyl spirerne en sidste gang. Nu er de klar. Du kan spise dem inklusiv rod og det grønne frøhylster.
Snit grøntsager og svampe Lad smørret smelte i gryde uden det bruner. Steg svampe, løg, porrer og persillerod i 4 min over svag varme, uden de bliver brune.
Hæld grøntsagsbouillon og kartofler i og lad koge i 15 min til grøntsager er møre.
Blend suppen i en skål eller blender til konsistensen er som ønsket.
Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og krydderier. Bring suppen i let kog og skru straks ned igen. Smag til og lad derpå simre, til konsistensen er tyk. Du kan vende Mungbønnespirerne i suppen lige inden servering for at de bevarer deres sprødhed eller bruge dem til topping.
Servér pyntet med stegte svampe, stykker af porre eller forårsløg og Mungbønnespirer.
Ingredients
Directions
Læg mungbønnerne i blød i 12 timer i et glas med koldt vand. Efter 12 timer, hældes de over i en spirebeholder. Hæld overskydende vand fra. Skyl derpå hver morgen og aften med rent, koldt vand. Mungbønnespirerne er klar, når den hvide rod er 0,5 til 1 cm lang. De skal ikke have blade.
Skyl spirerne en sidste gang. Nu er de klar. Du kan spise dem inklusiv rod og det grønne frøhylster.
Snit grøntsager og svampe Lad smørret smelte i gryde uden det bruner. Steg svampe, løg, porrer og persillerod i 4 min over svag varme, uden de bliver brune.
Hæld grøntsagsbouillon og kartofler i og lad koge i 15 min til grøntsager er møre.
Blend suppen i en skål eller blender til konsistensen er som ønsket.
Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og krydderier. Bring suppen i let kog og skru straks ned igen. Smag til og lad derpå simre, til konsistensen er tyk. Du kan vende Mungbønnespirerne i suppen lige inden servering for at de bevarer deres sprødhed eller bruge dem til topping.
Servér pyntet med stegte svampe, stykker af porre eller forårsløg og Mungbønnespirer.