Hummus af Kikærtespirer med pynt af Broccolispirer

Proteinrig hummus med friske Kikærtespirer

Category

Yields2 Servings

 2 g økologiske Broccolifrø til spirer
 180 g økologiske Kikærter til spirer
 ½ dåse kogte kikærter (drænet og skyllet)
 2 fed hvidløg
 salt og peber
 1 spsk tahin
 ½ frisk citron (saften herfra)
 1 knivspids spidskommen
 1 knivspids cayennepeber
 3 spsk olivenolie
 0,50 dl vand

1

Læg Broccolifrøene i blød i et glas med vand. Lad ligge i 8 timer og hæld derpå over i din spirebakke. Ikke blandet med Kikærter men separat fra kikærterne. Skyl morgen og aften. Når spirerne har fået farve i bladene efter 5-6 dage, er de klar til høst. Skyl de tomme frøskaller fra og brug dem i din mad.

2

Læg Kikærterne i blød i rent vand i 12 timer. Dyrk derpå kikærterne i spireglas eller spireperle i 2-3 dage, indtil roden er 1.5 - 2 cm lang. Skyl dem godt en sidste gang og de er klar.

3

Nogle kan spise rå kikærtespirer men andre får udfordringer af de naturlige lektiner i dem. Der bør være meget lidt lektiner tilbage efter spiringen. For at være på den sikre side, bør du give de høstede kikærter et kort opkog i 3 minutter. Skyl derpå efter med rent, koldt vand. Nu er de klar til din hummus.

4

Hæld citronsaft og tahin i blenderen og kør i et minut.
Tilsæt derpå alle øvrige ingredienser. Kør i et minut. Du kan gemme Broccolispirerne til pynt eller blende dem med helt til sidst.

5

Du kan tilsætte en isterning oveni, hvis du ønsker konsistensen mere cremet.
Smag til med salt, peber, citron og pynt med spirer.

KØB KIKÆRTER TIL SPIRER

KØB BROCCOLI ITALICA TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 2 g økologiske Broccolifrø til spirer
 180 g økologiske Kikærter til spirer
 ½ dåse kogte kikærter (drænet og skyllet)
 2 fed hvidløg
 salt og peber
 1 spsk tahin
 ½ frisk citron (saften herfra)
 1 knivspids spidskommen
 1 knivspids cayennepeber
 3 spsk olivenolie
 0,50 dl vand

Directions

1

Læg Broccolifrøene i blød i et glas med vand. Lad ligge i 8 timer og hæld derpå over i din spirebakke. Ikke blandet med Kikærter men separat fra kikærterne. Skyl morgen og aften. Når spirerne har fået farve i bladene efter 5-6 dage, er de klar til høst. Skyl de tomme frøskaller fra og brug dem i din mad.

2

Læg Kikærterne i blød i rent vand i 12 timer. Dyrk derpå kikærterne i spireglas eller spireperle i 2-3 dage, indtil roden er 1.5 - 2 cm lang. Skyl dem godt en sidste gang og de er klar.

3

Nogle kan spise rå kikærtespirer men andre får udfordringer af de naturlige lektiner i dem. Der bør være meget lidt lektiner tilbage efter spiringen. For at være på den sikre side, bør du give de høstede kikærter et kort opkog i 3 minutter. Skyl derpå efter med rent, koldt vand. Nu er de klar til din hummus.

4

Hæld citronsaft og tahin i blenderen og kør i et minut.
Tilsæt derpå alle øvrige ingredienser. Kør i et minut. Du kan gemme Broccolispirerne til pynt eller blende dem med helt til sidst.

5

Du kan tilsætte en isterning oveni, hvis du ønsker konsistensen mere cremet.
Smag til med salt, peber, citron og pynt med spirer.

Notes

Hummus af Kikærtespirer med pynt af Broccolispirer
error: Dette indhold er beskyttet