Hummus af kikaertespirer, linser og radisespirer FRISKE SPIRER

HUMMUS AF KIKÆRTESPIRER & RADISE

HUMMUS AF ØKOLOGISKE KIKÆRTESPIRER, LINSESPIRER OG FARVERIGE RADISESPIRER

Category

Yields1 Serving
 60 g Kikærter til spirer
 50 g grønne linser til spirer
 7 g radise til spirer
 1 lille pastinak
 2 fed hvidløg
 1 dl ekstra jomfru olivenolie
 ½ økologisk citron
 ½ tsk cayennepeber
 1 tsk stødt spidskommen
 Havsalt & Peber
 Lidt vand hvis nødvendigt

1

Læg dine radisefrø i blød i 8 timer og dyrk dem i 5-7 dage, til de folder bladene ud. Læg kikærterne i blød i 12 timer og dyrk dem i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod.
Spirerne skal dyrkes hver for sig i din beholder. Dyrker du i en SpirePerle bør radisespirerne være i øverste lag af beholderen.

2

Du kan spise det hele på dine spirer. Frøkapslerne på radise og linser kan du vælge at kassere, inden du bruger dem i maden, da kapslerne smager bittert.

3

Lige inden de bruges i maden, skal Kikærtespirerne have et lille opkog i 2-3 minutter. Det er nødvendigt for at neutralisere deres naturlige indhold af trypsininhibatorer - et stof der forhindrer dig i at nedbryde kikærternes proteiner. Giver du ikke kikærterne et opkog, kan du risikere smerter og oppustethed i maven.
De øvrige spirer kan du spise rå.

4

Læg de afkølede kikærter i blenderen med de øvrige ingredienser undtagen radisespirer og krydderier. Blend til konsistensen er let grynet. Smag til med citronsaft og krydderier. Blend til sidst rødderne af radisespirerne med lidt efter lidt. Smag på retten efterhånden, da radisespirer er ret kraftige i smagen.

5

Anret i en skål og pynt med toppene af dine radisespirer.

SMAGEN PÅ DINE SPIRER

Kikærtespirer smager som letkogte sprøde kikærter.
Violetradisespirer smager af helt friske, stærke radiser.
Grønne linsespirer smager som meget milde hasselnødder.

KØB 1 POSE KIKÆRTER KØB 1 POSE VIOLETRADISE KØB 1 POSE GRØNNE LINSER

Ingredients

 60 g Kikærter til spirer
 50 g grønne linser til spirer
 7 g radise til spirer
 1 lille pastinak
 2 fed hvidløg
 1 dl ekstra jomfru olivenolie
 ½ økologisk citron
 ½ tsk cayennepeber
 1 tsk stødt spidskommen
 Havsalt & Peber
 Lidt vand hvis nødvendigt

Directions

1

Læg dine radisefrø i blød i 8 timer og dyrk dem i 5-7 dage, til de folder bladene ud. Læg kikærterne i blød i 12 timer og dyrk dem i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod.
Spirerne skal dyrkes hver for sig i din beholder. Dyrker du i en SpirePerle bør radisespirerne være i øverste lag af beholderen.

2

Du kan spise det hele på dine spirer. Frøkapslerne på radise og linser kan du vælge at kassere, inden du bruger dem i maden, da kapslerne smager bittert.

3

Lige inden de bruges i maden, skal Kikærtespirerne have et lille opkog i 2-3 minutter. Det er nødvendigt for at neutralisere deres naturlige indhold af trypsininhibatorer - et stof der forhindrer dig i at nedbryde kikærternes proteiner. Giver du ikke kikærterne et opkog, kan du risikere smerter og oppustethed i maven.
De øvrige spirer kan du spise rå.

4

Læg de afkølede kikærter i blenderen med de øvrige ingredienser undtagen radisespirer og krydderier. Blend til konsistensen er let grynet. Smag til med citronsaft og krydderier. Blend til sidst rødderne af radisespirerne med lidt efter lidt. Smag på retten efterhånden, da radisespirer er ret kraftige i smagen.

5

Anret i en skål og pynt med toppene af dine radisespirer.

HUMMUS AF KIKÆRTESPIRER & RADISE
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Acceptér cookies... mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk