HUMMUS AF ØKOLOGISKE KIKÆRTESPIRER, LINSESPIRER OG FARVERIGE RADISESPIRER
Læg dine radisefrø i blød i 8 timer og dyrk dem i 5-7 dage, til de folder bladene ud. Læg kikærterne i blød i 12 timer og dyrk dem i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod.
Spirerne skal dyrkes hver for sig i din beholder. Dyrker du i en SpirePerle bør radisespirerne være i øverste lag af beholderen.
Du kan spise det hele på dine spirer. Frøkapslerne på radise og linser kan du vælge at kassere, inden du bruger dem i maden, da kapslerne smager bittert.
Lige inden de bruges i maden, skal Kikærtespirerne have et lille opkog i 2-3 minutter. Det er nødvendigt for at neutralisere deres naturlige indhold af trypsininhibatorer - et stof der forhindrer dig i at nedbryde kikærternes proteiner. Giver du ikke kikærterne et opkog, kan du risikere smerter og oppustethed i maven.
De øvrige spirer kan du spise rå.
Læg de afkølede kikærter i blenderen med de øvrige ingredienser undtagen radisespirer og krydderier. Blend til konsistensen er let grynet. Smag til med citronsaft og krydderier. Blend til sidst rødderne af radisespirerne med lidt efter lidt. Smag på retten efterhånden, da radisespirer er ret kraftige i smagen.
Anret i en skål og pynt med toppene af dine radisespirer.
SMAGEN PÅ DINE SPIRER
Kikærtespirer smager som letkogte sprøde kikærter.
Violetradisespirer smager af helt friske, stærke radiser.
Grønne linsespirer smager som meget milde hasselnødder.
KØB 1 POSE KIKÆRTER KØB 1 POSE VIOLETRADISE KØB 1 POSE GRØNNE LINSER
Ingredients
Directions
Læg dine radisefrø i blød i 8 timer og dyrk dem i 5-7 dage, til de folder bladene ud. Læg kikærterne i blød i 12 timer og dyrk dem i 3-4 dage til roden er 2 cm lang.
De grønne linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de har 1 cm rod.
Spirerne skal dyrkes hver for sig i din beholder. Dyrker du i en SpirePerle bør radisespirerne være i øverste lag af beholderen.
Du kan spise det hele på dine spirer. Frøkapslerne på radise og linser kan du vælge at kassere, inden du bruger dem i maden, da kapslerne smager bittert.
Lige inden de bruges i maden, skal Kikærtespirerne have et lille opkog i 2-3 minutter. Det er nødvendigt for at neutralisere deres naturlige indhold af trypsininhibatorer - et stof der forhindrer dig i at nedbryde kikærternes proteiner. Giver du ikke kikærterne et opkog, kan du risikere smerter og oppustethed i maven.
De øvrige spirer kan du spise rå.
Læg de afkølede kikærter i blenderen med de øvrige ingredienser undtagen radisespirer og krydderier. Blend til konsistensen er let grynet. Smag til med citronsaft og krydderier. Blend til sidst rødderne af radisespirerne med lidt efter lidt. Smag på retten efterhånden, da radisespirer er ret kraftige i smagen.
Anret i en skål og pynt med toppene af dine radisespirer.