BAGVÆRK MED RAPSFRØ
FOR LÆKKER AROMA I BRØD OG BOLLER
Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.
Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.
Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.
Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.
Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.
Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.
Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.
Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.
SMAGEN PÅ DINE FRØ & SPIRER
Rapsfrø og let spirede rapsfrø brugt i bagværk har en aromatisk smag af rapsolie.
Rapsspirer med blade spises rå og smager af mild broccoli med et strejf af rucola.
KØB RAPSFRØ TIL BRØD ELLER SPIRER
Ingredients
Directions
Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.
Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.
Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.
Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.
Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.
Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.
Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.
Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.