Bagvaerk med rapsfroe FRISKE SPIRER

BAGVÆRK MED RAPSFRØ FOR LÆKKER AROMA

BAGVÆRK MED RAPSFRØ
FOR LÆKKER AROMA I BRØD OG BOLLER

Yields1 Serving

 15 g rå eller let spirede rapsfrø
 15 g gær
 20 g blandede kerner efter eget valg
 400 g blandet mel efter eget valg
 300 g lunkent vand
 7 g salt

1

Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.

2

Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.

3

Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.

4

Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.

5

Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.

6

Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.

7

Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.

8

Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.

SMAGEN PÅ DINE FRØ & SPIRER

Rapsfrø og let spirede rapsfrø brugt i bagværk har en aromatisk smag af rapsolie.
Rapsspirer med blade spises rå og smager af mild broccoli med et strejf af rucola.

KØB RAPSFRØ TIL BRØD ELLER SPIRER

 

Ingredients

 15 g rå eller let spirede rapsfrø
 15 g gær
 20 g blandede kerner efter eget valg
 400 g blandet mel efter eget valg
 300 g lunkent vand
 7 g salt

Directions

1

Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.

2

Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.

3

Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.

4

Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.

5

Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.

6

Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.

7

Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.

8

Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.

BAGVÆRK MED RAPSFRØ FOR LÆKKER AROMA
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Acceptér cookies og nyd den bedste shopoplevelse... mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk