BAGVÆRK MED RAPSFRØ FOR LÆKKER AROMA

BAGVÆRK MED RAPSFRØ
FOR LÆKKER AROMA I BRØD OG BOLLER

Yields1 Serving

 15 g rå eller let spirede rapsfrø
 15 g gær
 20 g blandede kerner efter eget valg
 400 g blandet mel efter eget valg
 300 g lunkent vand
 7 g salt

1

Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.

2

Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.

3

Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.

4

Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.

5

Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.

6

Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.

7

Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.

8

Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.

SMAGEN PÅ DINE FRØ & SPIRER

Rapsfrø og let spirede rapsfrø brugt i bagværk har en aromatisk smag af rapsolie.
Rapsspirer med blade spises rå og smager af mild broccoli med et strejf af rucola.

KØB RAPSFRØ TIL BRØD ELLER SPIRER

 

Ingredients

 15 g rå eller let spirede rapsfrø
 15 g gær
 20 g blandede kerner efter eget valg
 400 g blandet mel efter eget valg
 300 g lunkent vand
 7 g salt

Directions

1

Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt salt. Rør rundt til gær og salt er opløst.

2

Tilsæt melet lidt efter lidt. Tilsæt til sidst de rå kerner og ælt alt grundigt sammen.

3

Tilsæt de rå eller let spirede rapsfrø lige inden du former dejen til boller eller brød og stiller til hævning.

4

Stil til hævning et lunt sted i 1,5 time.

5

Smør overfladen med vand og tænd ovnen på 225 grader C.

6

Stil i ovnen og bag i 15-20 minutter, hvis du har formet til boller. Bag i 30 minutter, hvis du har formet til brød.

7

Stik i brødet med en lang metalpind efter noget tid. Hvis dejen bliver siddende på pinden, skal bagværket have længere bagetid.

8

Tag brødet ud og lad det hvile i 10 minutter, inden du skærer i det. Brødet har en lækker aromatisk smag og rapsfrøene knaser dejligt.

Notes

BAGVÆRK MED RAPSFRØ FOR LÆKKER AROMA
error: Dette indhold er beskyttet