En lækker, proteinrig suppe
Læg mungbønnerne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 12 timer. Hæld derpå bønnerne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyld derpå morgen og aften i 2-3 dage indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og bønnerne er klar til din suppe.
Smelt kokosolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede selleri og løg og steg i 3 minutter. De skal ikke være brune men begynde at dufte kraftigt.
Smag til med salt og peber og hæld cidereddiken i gryden. Hæld de hakkede broccolibuketter i gryden og dæk med lige nok kogende vand til at buketterne er under vand. Rør grøntsagsfonden i og lad det simre i 5 minutter.
Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Tilsæt tofu og mungbønnespirer. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier.
Server suppen i dybe skåle, drysset med græskarkerner, spirer og broccolistykker. Opskriften viser også en smule plantefløde som topping for dekorationens skyld.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Læg mungbønnerne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 12 timer. Hæld derpå bønnerne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyld derpå morgen og aften i 2-3 dage indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og bønnerne er klar til din suppe.
Smelt kokosolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede selleri og løg og steg i 3 minutter. De skal ikke være brune men begynde at dufte kraftigt.
Smag til med salt og peber og hæld cidereddiken i gryden. Hæld de hakkede broccolibuketter i gryden og dæk med lige nok kogende vand til at buketterne er under vand. Rør grøntsagsfonden i og lad det simre i 5 minutter.
Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Tilsæt tofu og mungbønnespirer. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier.
Server suppen i dybe skåle, drysset med græskarkerner, spirer og broccolistykker. Opskriften viser også en smule plantefløde som topping for dekorationens skyld.