Broccoli Suppe med Tofu og Bønnespirer

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields1 Serving

 100 g Mungbønner til Spirer
 1 spsk kokosolie til stegning
 1 tsk æblecidereddike
 ½ frisk løg hakket
 ¼ fed hvidløg
 1 stilk frisk selleri
 400 g frisk Broccoli
 1 kop grøntsagsbouillon
 150 g silketofu - blød tofu
 havsalt og friskkværnet sort peber
 2 spsk græskarkerner til pynt

1

Læg mungbønnerne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 12 timer. Hæld derpå bønnerne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyld derpå morgen og aften i 2-3 dage indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og bønnerne er klar til din suppe.

2

Smelt kokosolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede selleri og løg og steg i 3 minutter. De skal ikke være brune men begynde at dufte kraftigt.
Smag til med salt og peber og hæld cidereddiken i gryden. Hæld de hakkede broccolibuketter i gryden og dæk med lige nok kogende vand til at buketterne er under vand. Rør grøntsagsfonden i og lad det simre i 5 minutter.

3

Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Tilsæt tofu og mungbønnespirer. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier.

4

Server suppen i dybe skåle, drysset med græskarkerner, spirer og broccolistykker. Opskriften viser også en smule plantefløde som topping for dekorationens skyld.

KØB MUNGBØNNER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 100 g Mungbønner til Spirer
 1 spsk kokosolie til stegning
 1 tsk æblecidereddike
 ½ frisk løg hakket
 ¼ fed hvidløg
 1 stilk frisk selleri
 400 g frisk Broccoli
 1 kop grøntsagsbouillon
 150 g silketofu - blød tofu
 havsalt og friskkværnet sort peber
 2 spsk græskarkerner til pynt

Directions

1

Læg mungbønnerne i blød i et rent glas med koldt vand. Stil glasset på bordet og lad trække i 12 timer. Hæld derpå bønnerne over i din spirebeholder og skyl med koldt vand. Saml din spirebeholder og stil den på køkkenbordet. Skyld derpå morgen og aften i 2-3 dage indtil den hvide rod er max 1 cm lang. Skyl en sidste gang og bønnerne er klar til din suppe.

2

Smelt kokosolien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakkede selleri og løg og steg i 3 minutter. De skal ikke være brune men begynde at dufte kraftigt.
Smag til med salt og peber og hæld cidereddiken i gryden. Hæld de hakkede broccolibuketter i gryden og dæk med lige nok kogende vand til at buketterne er under vand. Rør grøntsagsfonden i og lad det simre i 5 minutter.

3

Hæld hele blandingen inkl væsken i en blender. Tilsæt tofu og mungbønnespirer. Blend indtil konsistensen er helt glat. Hæld tilbage i gryden. Genopvarm suppen og smag til med krydderier.

4

Server suppen i dybe skåle, drysset med græskarkerner, spirer og broccolistykker. Opskriften viser også en smule plantefløde som topping for dekorationens skyld.

Notes

Broccoli Suppe med Tofu og Bønnespirer
error: Dette indhold er beskyttet