Vegansk Mayonnaise med Aquafaba

En nem vegansk mayonnaise

Category

Yields1 Serving

 3 g Sennepsfrø til spirer
 1 dåse kikærter i vand
 ½ tsk dijonsennep
 ½ tsk citronsaft
 ½ smag til med salt
 2 dl solsikkeolie

1

Læg Sennepsfrøene i vand i 4 timer i et rent glas. Spred dem derpå ud på økologisk vat, hampmåtte eller læg dem i en SpireSkål til geldannende frø. Hold vattet fugtigt men ikke direkte vådt hele tiden. Efter 6 dage er spirerne vokset op og har fået blade. Nu kan du spise stængler og blade af dem.

2

Si væsken fra kikærterne (væsken kaldes aquafaba) ned i en skål. Der skal være 1/2 dl væske til den viste mængde øvrige ingredienser. Tilsæt dijonsennep, citronsaft og salt.

3

Blend ingredienserne med en stavblender, og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk. Det kan lyde sært, at det er muligt, men aquafaba er en fantastisk, vegansk ingrediens som erstatning for æggeblomme i mayonnaise.

4

Hæld i en skål og pynt med friske sennepsspirer inden servering.

5

TIP 1 Opbevar mayonnaisen på køl i en tætlukket beholder i op til 1 uge.

TIP 2 Du kan pifte den vegansk mayonnaise op med lidt chili, hvidløg, karry eller andre krydderier og -urter. Så bliver den lækker til bagekartofler, pastasalat og andre salater.

KØB SENNEPSFRØ TIL SPIRER

KØB SPIRESKÅL TIL AT GRO SENNEP

Ingredients

 3 g Sennepsfrø til spirer
 1 dåse kikærter i vand
 ½ tsk dijonsennep
 ½ tsk citronsaft
 ½ smag til med salt
 2 dl solsikkeolie

Directions

1

Læg Sennepsfrøene i vand i 4 timer i et rent glas. Spred dem derpå ud på økologisk vat, hampmåtte eller læg dem i en SpireSkål til geldannende frø. Hold vattet fugtigt men ikke direkte vådt hele tiden. Efter 6 dage er spirerne vokset op og har fået blade. Nu kan du spise stængler og blade af dem.

2

Si væsken fra kikærterne (væsken kaldes aquafaba) ned i en skål. Der skal være 1/2 dl væske til den viste mængde øvrige ingredienser. Tilsæt dijonsennep, citronsaft og salt.

3

Blend ingredienserne med en stavblender, og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk. Det kan lyde sært, at det er muligt, men aquafaba er en fantastisk, vegansk ingrediens som erstatning for æggeblomme i mayonnaise.

4

Hæld i en skål og pynt med friske sennepsspirer inden servering.

5

TIP 1 Opbevar mayonnaisen på køl i en tætlukket beholder i op til 1 uge.

TIP 2 Du kan pifte den vegansk mayonnaise op med lidt chili, hvidløg, karry eller andre krydderier og -urter. Så bliver den lækker til bagekartofler, pastasalat og andre salater.

Vegansk Mayonnaise med Aquafaba
error: Dette indhold er beskyttet