Rustik Kartoffel Porre Suppe med Solsikke Spirer

Rustik Kartoffel Porre Suppe med Solsikke Spirer

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields2 Servings

 10 g Solsikkefrø til Spirer
 10 g plantesmør
 3 porrer, halveret og skåret i skiver
 3 fed hvidløg, hakket
 6 kopper flydende grøntsagsboullion
 6 russet kartofler skåret i 1 cm tykke stykker
 1 kop risfløde
 Salt & Peber
 forårsløg i skiver til pynt

1

Læg Solsikkefrøene i blød i 8 timer. Sørg for at presse frøene under vand under iblødsætningen, så de trækker vand nok. Dyrk derpå i 6 dage til de har fået grønne blade. Høst og læg spirerne over i en skål med koldt vand. Vandet løsner frøkapslerne, hvis de ikke er faldet af under dyrkningen. Du kan spise hele spiren inkl rødderne. Frøskallerne bør du ikke spise. Hæld vandet fra, dryp af og spirerne er klar til retten.

2

Smelt smørret i gryden over middel varme. Steg porrer i smørret og rør i 2 min, indtil de er møre men ikke brune. Tilsæt hakkede hvidløg og rør i 2 minutter.

3

Hæld bouillon ved og bring til kogepunktet. Skru straks ned igen og lad suppen simre i 20 min, eller indtil kartoflerne er møre.

4

Denne suppe skal ikke blendes. Den lange simretid har frigivet stivelse fra kartoflerne og gjort suppen cremet. Tilsæt risfløden, salt og peber og rør sammen til varm.

5

Server i skåle med pynt af grøntsager, spirer og ristede nødder.

KØB SOLSIKKEFRØ TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

 

Ingredients

 10 g Solsikkefrø til Spirer
 10 g plantesmør
 3 porrer, halveret og skåret i skiver
 3 fed hvidløg, hakket
 6 kopper flydende grøntsagsboullion
 6 russet kartofler skåret i 1 cm tykke stykker
 1 kop risfløde
 Salt & Peber
 forårsløg i skiver til pynt

Directions

1

Læg Solsikkefrøene i blød i 8 timer. Sørg for at presse frøene under vand under iblødsætningen, så de trækker vand nok. Dyrk derpå i 6 dage til de har fået grønne blade. Høst og læg spirerne over i en skål med koldt vand. Vandet løsner frøkapslerne, hvis de ikke er faldet af under dyrkningen. Du kan spise hele spiren inkl rødderne. Frøskallerne bør du ikke spise. Hæld vandet fra, dryp af og spirerne er klar til retten.

2

Smelt smørret i gryden over middel varme. Steg porrer i smørret og rør i 2 min, indtil de er møre men ikke brune. Tilsæt hakkede hvidløg og rør i 2 minutter.

3

Hæld bouillon ved og bring til kogepunktet. Skru straks ned igen og lad suppen simre i 20 min, eller indtil kartoflerne er møre.

4

Denne suppe skal ikke blendes. Den lange simretid har frigivet stivelse fra kartoflerne og gjort suppen cremet. Tilsæt risfløden, salt og peber og rør sammen til varm.

5

Server i skåle med pynt af grøntsager, spirer og ristede nødder.

Notes

Rustik Kartoffel Porre Suppe med Solsikke Spirer
error: Dette indhold er beskyttet