Rustik Kartoffel Porre Suppe med Solsikke Spirer
En lækker, proteinrig suppe
Læg Solsikkefrøene i blød i 8 timer. Sørg for at presse frøene under vand under iblødsætningen, så de trækker vand nok. Dyrk derpå i 6 dage til de har fået grønne blade. Høst og læg spirerne over i en skål med koldt vand. Vandet løsner frøkapslerne, hvis de ikke er faldet af under dyrkningen. Du kan spise hele spiren inkl rødderne. Frøskallerne bør du ikke spise. Hæld vandet fra, dryp af og spirerne er klar til retten.
Smelt smørret i gryden over middel varme. Steg porrer i smørret og rør i 2 min, indtil de er møre men ikke brune. Tilsæt hakkede hvidløg og rør i 2 minutter.
Hæld bouillon ved og bring til kogepunktet. Skru straks ned igen og lad suppen simre i 20 min, eller indtil kartoflerne er møre.
Denne suppe skal ikke blendes. Den lange simretid har frigivet stivelse fra kartoflerne og gjort suppen cremet. Tilsæt risfløden, salt og peber og rør sammen til varm.
Server i skåle med pynt af grøntsager, spirer og ristede nødder.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Læg Solsikkefrøene i blød i 8 timer. Sørg for at presse frøene under vand under iblødsætningen, så de trækker vand nok. Dyrk derpå i 6 dage til de har fået grønne blade. Høst og læg spirerne over i en skål med koldt vand. Vandet løsner frøkapslerne, hvis de ikke er faldet af under dyrkningen. Du kan spise hele spiren inkl rødderne. Frøskallerne bør du ikke spise. Hæld vandet fra, dryp af og spirerne er klar til retten.
Smelt smørret i gryden over middel varme. Steg porrer i smørret og rør i 2 min, indtil de er møre men ikke brune. Tilsæt hakkede hvidløg og rør i 2 minutter.
Hæld bouillon ved og bring til kogepunktet. Skru straks ned igen og lad suppen simre i 20 min, eller indtil kartoflerne er møre.
Denne suppe skal ikke blendes. Den lange simretid har frigivet stivelse fra kartoflerne og gjort suppen cremet. Tilsæt risfløden, salt og peber og rør sammen til varm.
Server i skåle med pynt af grøntsager, spirer og ristede nødder.