Lun Ærtesuppe med Ærtespirer

Lun Ærtesuppe med friske Ærtespirer

Category

Yields1 Serving

 70 g tørre ærter til spirer (bliver til 100 gram spirer)
 100 g frosne ærter (hvis du ønsker at supplere mængden af ærtespirer)
 ½ lille løg
 1 stort fed hvidløg
 ½ dåse forkogte kikærter i vand
 300 ml grøntsagsboullion
 salt og peber
 frisk vand efter behov
 1 stilke persille
 2 stilke koriander
 1 tsk frisk citronsaft
 1 spsk fuldfed kokosmælk til dekoration

1

Læg ærterne i blød i 8 timer i rent vand. Dyrk dem derpå i en SpirePerle eller anden beholder i 2-3 dage indtil den hvide rod er 1 cm lang. Skyl spirerne grundigt, og de er klar til retten.
Du behøver ikke at fjerne den gennemsigtige frøkapsel. Den er fuld af plantefibre og bidrager til din mæthed.

2

Skyl kikærterne fra dåsen grundigt under den kolde hane indtil vandet ikke skummer mere. Hæld halvdelen af dåsen i blenderen, men vent med at blende.
Hvis du ønsker en ekstra krydret og fyldig suppe, kan du tag 10 kikærter til side og stege dem på panden med salt og peber, indtil de bliver let gyldne. De stegte kikærter bruger du til dekoration. Du kan også bruge et par ærtespirer til det i stedet.

3

Snit løgene og krydderurterne fint og gem dem i en skål. Hæld ærtespirerne, grøntsagsboulion og halvdelen af det snittede i blenderen til kikærterne. Blend indtil konsistensen er som ønsket. Tilsæt eventuelt ekstra vand efter behov.

4

Hæld den blendede masse over i en gryde, tilsæt resten af de hakkede løg og urter. Bring gryden i kog og skru straks ned igen, så suppen kun lige simrer. Tilsæt salt og peber efter behov. Du kan også tilsætte ekstra urter, hvis du savner mere smag.

5

Hæld suppen over i en skål og pynt med ærtespirer, stegte kikærter, krydderurter og kokosmælk. Hvis du har en enkelt radisespire eller rødløg, kan du også bruge det som pynt for en smuk farve.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

KØB ROSEN RADISE TIL SPIRER

Ingredients

 70 g tørre ærter til spirer (bliver til 100 gram spirer)
 100 g frosne ærter (hvis du ønsker at supplere mængden af ærtespirer)
 ½ lille løg
 1 stort fed hvidløg
 ½ dåse forkogte kikærter i vand
 300 ml grøntsagsboullion
 salt og peber
 frisk vand efter behov
 1 stilke persille
 2 stilke koriander
 1 tsk frisk citronsaft
 1 spsk fuldfed kokosmælk til dekoration

Directions

1

Læg ærterne i blød i 8 timer i rent vand. Dyrk dem derpå i en SpirePerle eller anden beholder i 2-3 dage indtil den hvide rod er 1 cm lang. Skyl spirerne grundigt, og de er klar til retten.
Du behøver ikke at fjerne den gennemsigtige frøkapsel. Den er fuld af plantefibre og bidrager til din mæthed.

2

Skyl kikærterne fra dåsen grundigt under den kolde hane indtil vandet ikke skummer mere. Hæld halvdelen af dåsen i blenderen, men vent med at blende.
Hvis du ønsker en ekstra krydret og fyldig suppe, kan du tag 10 kikærter til side og stege dem på panden med salt og peber, indtil de bliver let gyldne. De stegte kikærter bruger du til dekoration. Du kan også bruge et par ærtespirer til det i stedet.

3

Snit løgene og krydderurterne fint og gem dem i en skål. Hæld ærtespirerne, grøntsagsboulion og halvdelen af det snittede i blenderen til kikærterne. Blend indtil konsistensen er som ønsket. Tilsæt eventuelt ekstra vand efter behov.

4

Hæld den blendede masse over i en gryde, tilsæt resten af de hakkede løg og urter. Bring gryden i kog og skru straks ned igen, så suppen kun lige simrer. Tilsæt salt og peber efter behov. Du kan også tilsætte ekstra urter, hvis du savner mere smag.

5

Hæld suppen over i en skål og pynt med ærtespirer, stegte kikærter, krydderurter og kokosmælk. Hvis du har en enkelt radisespire eller rødløg, kan du også bruge det som pynt for en smuk farve.

Notes

Lun Ærtesuppe med Ærtespirer
error: Dette indhold er beskyttet