Lun spinat til frokost og aften
Tre dage inden du ønsker at bruge ærtespirerne i retten, lægger du ærterne i blød i 8 timer. Hæld derpå de vandmættede ærter op i spirebeholderen. Skyl morgen og aften. Ærterne er klar til retten, når den hvide stængel er 0,5 - 1,5 cm lang. Skyl en sidste gang og de er klar.
Læg edamebønnerne i lunt vand i 10 minutter inden brug. Skyl spinaten og læg den i en varm gryde. Hæld en smule risfløde i gryden og rør rundt indtil spinaten er mør. Tilsæt de optøede edamebønner, gærflager og hakket rødløg eller hvidløg. Smag til med lime, salt og peber.
Sluk for varmen og vend den hakkede agurk og ærtespirer i retten, så de bliver lune. Hæld over i en skål og servér straks.
TIP
Du kan bruge Kikærtespirer, Mungbønnespirer eller Linsespirer i retten i stedet for ærter efter ønske. Da de nævnte spirer alle er kraftige nok til at holde sig sprøde i varmen og de er neutrale i smagen, er de gode i denne ret.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Tre dage inden du ønsker at bruge ærtespirerne i retten, lægger du ærterne i blød i 8 timer. Hæld derpå de vandmættede ærter op i spirebeholderen. Skyl morgen og aften. Ærterne er klar til retten, når den hvide stængel er 0,5 - 1,5 cm lang. Skyl en sidste gang og de er klar.
Læg edamebønnerne i lunt vand i 10 minutter inden brug. Skyl spinaten og læg den i en varm gryde. Hæld en smule risfløde i gryden og rør rundt indtil spinaten er mør. Tilsæt de optøede edamebønner, gærflager og hakket rødløg eller hvidløg. Smag til med lime, salt og peber.
Sluk for varmen og vend den hakkede agurk og ærtespirer i retten, så de bliver lune. Hæld over i en skål og servér straks.
TIP
Du kan bruge Kikærtespirer, Mungbønnespirer eller Linsespirer i retten i stedet for ærter efter ønske. Da de nævnte spirer alle er kraftige nok til at holde sig sprøde i varmen og de er neutrale i smagen, er de gode i denne ret.