Flødestuvet Spinat med Ærtespirer og Edamebønner

Lun spinat til frokost og aften

Category

Yields1 Serving

 20 g Ærter til spirer
 15 cm frisk agurk
 4 store håndfulde frisk spinat
 15 frosne edamebønner
 4 spsk risfløde
 1 tsk frisk lime
 1 spsk gærflager
 1 skive frisk rødløg eller en smule hvidløg
 salt og peber
 Vand efter behov

1

Tre dage inden du ønsker at bruge ærtespirerne i retten, lægger du ærterne i blød i 8 timer. Hæld derpå de vandmættede ærter op i spirebeholderen. Skyl morgen og aften. Ærterne er klar til retten, når den hvide stængel er 0,5 - 1,5 cm lang. Skyl en sidste gang og de er klar.

2

Læg edamebønnerne i lunt vand i 10 minutter inden brug. Skyl spinaten og læg den i en varm gryde. Hæld en smule risfløde i gryden og rør rundt indtil spinaten er mør. Tilsæt de optøede edamebønner, gærflager  og hakket rødløg eller hvidløg. Smag til med lime, salt og peber.

3

Sluk for varmen og vend den hakkede agurk og ærtespirer i retten, så de bliver lune. Hæld over i en skål og servér straks.

4

TIP
Du kan bruge Kikærtespirer, Mungbønnespirer eller Linsespirer i retten i stedet for ærter efter ønske. Da de nævnte spirer alle er kraftige nok til at holde sig sprøde i varmen og de er neutrale i smagen, er de gode i denne ret.

KØB ÆRTER TIL SPIRER

KØB KIKÆRTER TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 20 g Ærter til spirer
 15 cm frisk agurk
 4 store håndfulde frisk spinat
 15 frosne edamebønner
 4 spsk risfløde
 1 tsk frisk lime
 1 spsk gærflager
 1 skive frisk rødløg eller en smule hvidløg
 salt og peber
 Vand efter behov

Directions

1

Tre dage inden du ønsker at bruge ærtespirerne i retten, lægger du ærterne i blød i 8 timer. Hæld derpå de vandmættede ærter op i spirebeholderen. Skyl morgen og aften. Ærterne er klar til retten, når den hvide stængel er 0,5 - 1,5 cm lang. Skyl en sidste gang og de er klar.

2

Læg edamebønnerne i lunt vand i 10 minutter inden brug. Skyl spinaten og læg den i en varm gryde. Hæld en smule risfløde i gryden og rør rundt indtil spinaten er mør. Tilsæt de optøede edamebønner, gærflager  og hakket rødløg eller hvidløg. Smag til med lime, salt og peber.

3

Sluk for varmen og vend den hakkede agurk og ærtespirer i retten, så de bliver lune. Hæld over i en skål og servér straks.

4

TIP
Du kan bruge Kikærtespirer, Mungbønnespirer eller Linsespirer i retten i stedet for ærter efter ønske. Da de nævnte spirer alle er kraftige nok til at holde sig sprøde i varmen og de er neutrale i smagen, er de gode i denne ret.

Notes

Flødestuvet Spinat med Ærtespirer og Edamebønner
error: Dette indhold er beskyttet