Broccolisalat for Vegetar & Veganer med Tofudressing og Solsikkespirer

En lækker salat for Veganer og Vegetar med Solsikkespirer

Category

Yields1 Serving

 SALAT
 20 g Solsikkefrø til Spirer
 250 g broccoli i små buketter
 15 edamebønner
 30 g rødløg, fint hakket
 10 g tørrede tranebær eller rosiner
 20 g valnødder, groft hakket
 Frisk persille eller koriander til pynt
 DRESSING
 150 g silketofu
 1 fed hvidløg, presset
 ½ kop frisk koriander eller persille, hakket
 ¼ citron presset til saft
 1 spsk olivenolie
 1 tsk æblecidereddike
 Salt og peber efter smag

1

Begynd at dyrke Solsikkespirerne 6 dage før du laver retten. Det gør du ved først at lægge Solsikkefrøene i blød i koldt vand i 8 timer. Pres frøene under vand under iblødsætningen. Dyrk derpå i spirekassen i 6 dage. Du kan spise spire inkl rødder men ikke deres hårde frøskaller.

2

DRESSING
Dræn silketofuen for overskydende væske ved at placere den i en sigte eller et dørslag i et par minutter. Læg den derpå i en blender eller en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, hakket koriander eller persille, citronsaft, olivenolie og æblecidereddike.

Blend ingredienserne, indtil du får en glat og cremet dressing. Afhængigt af din præference for konsistensen, kan du justere mængden af citronsaft eller olivenolie.

Smag dressingen til med salt og peber efter din smag. Tilsæt mere citronsaft eller eddike, hvis du ønsker en mere syrlig smag, eller mere koriander eller persille for ekstra friskhed.

3

SALAT
Skær broccoli i små, mundrette buketter. Hvis stokken er lidt blød i trykket , kan du også skrælle den og skære den i små terninger.

Kog en gryde med vand og tilsæt en smule salt. Når vandet koger, tilsæt broccolibuketterne og kog dem i kun 1-2 minutter for at blanchere dem. Dette vil gøre broccolien mere mør men stadig sprød. Dræn broccolien og skyl den straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Lad broccolien afdryppe grundigt.

4

Bland den blancherede broccoli, hakket rødløg, tørrede tranebær eller rosiner, ristede mandler eller valnødder i en stor skål. Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt, indtil alle ingredienserne er godt dækket.

Stil broccolisalaten i køleskabet i 1 time for at lade smagene blande sig og salaten køle ned.

5

Tag ud af køleskabet og drys Solsikkespirer og frisk persille eller koriander over salaten for en frisk smag og farve. Server din veganske broccolisalat som en lækker sideret til enhver lejlighed eller som en sund frokost.

KØB SOLSIKKEFRØ TIL SPIRER

TOFUDRESSING MED HVIDLØG

SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE

Ingredients

 SALAT
 20 g Solsikkefrø til Spirer
 250 g broccoli i små buketter
 15 edamebønner
 30 g rødløg, fint hakket
 10 g tørrede tranebær eller rosiner
 20 g valnødder, groft hakket
 Frisk persille eller koriander til pynt
 DRESSING
 150 g silketofu
 1 fed hvidløg, presset
 ½ kop frisk koriander eller persille, hakket
 ¼ citron presset til saft
 1 spsk olivenolie
 1 tsk æblecidereddike
 Salt og peber efter smag

Directions

1

Begynd at dyrke Solsikkespirerne 6 dage før du laver retten. Det gør du ved først at lægge Solsikkefrøene i blød i koldt vand i 8 timer. Pres frøene under vand under iblødsætningen. Dyrk derpå i spirekassen i 6 dage. Du kan spise spire inkl rødder men ikke deres hårde frøskaller.

2

DRESSING
Dræn silketofuen for overskydende væske ved at placere den i en sigte eller et dørslag i et par minutter. Læg den derpå i en blender eller en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, hakket koriander eller persille, citronsaft, olivenolie og æblecidereddike.

Blend ingredienserne, indtil du får en glat og cremet dressing. Afhængigt af din præference for konsistensen, kan du justere mængden af citronsaft eller olivenolie.

Smag dressingen til med salt og peber efter din smag. Tilsæt mere citronsaft eller eddike, hvis du ønsker en mere syrlig smag, eller mere koriander eller persille for ekstra friskhed.

3

SALAT
Skær broccoli i små, mundrette buketter. Hvis stokken er lidt blød i trykket , kan du også skrælle den og skære den i små terninger.

Kog en gryde med vand og tilsæt en smule salt. Når vandet koger, tilsæt broccolibuketterne og kog dem i kun 1-2 minutter for at blanchere dem. Dette vil gøre broccolien mere mør men stadig sprød. Dræn broccolien og skyl den straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Lad broccolien afdryppe grundigt.

4

Bland den blancherede broccoli, hakket rødløg, tørrede tranebær eller rosiner, ristede mandler eller valnødder i en stor skål. Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt, indtil alle ingredienserne er godt dækket.

Stil broccolisalaten i køleskabet i 1 time for at lade smagene blande sig og salaten køle ned.

5

Tag ud af køleskabet og drys Solsikkespirer og frisk persille eller koriander over salaten for en frisk smag og farve. Server din veganske broccolisalat som en lækker sideret til enhver lejlighed eller som en sund frokost.

Notes

Broccolisalat for Vegetar & Veganer med Tofudressing og Solsikkespirer
error: Dette indhold er beskyttet