En lækker salat for Veganer og Vegetar med Solsikkespirer
Begynd at dyrke Solsikkespirerne 6 dage før du laver retten. Det gør du ved først at lægge Solsikkefrøene i blød i koldt vand i 8 timer. Pres frøene under vand under iblødsætningen. Dyrk derpå i spirekassen i 6 dage. Du kan spise spire inkl rødder men ikke deres hårde frøskaller.
DRESSING
Dræn silketofuen for overskydende væske ved at placere den i en sigte eller et dørslag i et par minutter. Læg den derpå i en blender eller en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, hakket koriander eller persille, citronsaft, olivenolie og æblecidereddike.
Blend ingredienserne, indtil du får en glat og cremet dressing. Afhængigt af din præference for konsistensen, kan du justere mængden af citronsaft eller olivenolie.
Smag dressingen til med salt og peber efter din smag. Tilsæt mere citronsaft eller eddike, hvis du ønsker en mere syrlig smag, eller mere koriander eller persille for ekstra friskhed.
SALAT
Skær broccoli i små, mundrette buketter. Hvis stokken er lidt blød i trykket , kan du også skrælle den og skære den i små terninger.
Kog en gryde med vand og tilsæt en smule salt. Når vandet koger, tilsæt broccolibuketterne og kog dem i kun 1-2 minutter for at blanchere dem. Dette vil gøre broccolien mere mør men stadig sprød. Dræn broccolien og skyl den straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Lad broccolien afdryppe grundigt.
Bland den blancherede broccoli, hakket rødløg, tørrede tranebær eller rosiner, ristede mandler eller valnødder i en stor skål. Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt, indtil alle ingredienserne er godt dækket.
Stil broccolisalaten i køleskabet i 1 time for at lade smagene blande sig og salaten køle ned.
Tag ud af køleskabet og drys Solsikkespirer og frisk persille eller koriander over salaten for en frisk smag og farve. Server din veganske broccolisalat som en lækker sideret til enhver lejlighed eller som en sund frokost.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Begynd at dyrke Solsikkespirerne 6 dage før du laver retten. Det gør du ved først at lægge Solsikkefrøene i blød i koldt vand i 8 timer. Pres frøene under vand under iblødsætningen. Dyrk derpå i spirekassen i 6 dage. Du kan spise spire inkl rødder men ikke deres hårde frøskaller.
DRESSING
Dræn silketofuen for overskydende væske ved at placere den i en sigte eller et dørslag i et par minutter. Læg den derpå i en blender eller en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, hakket koriander eller persille, citronsaft, olivenolie og æblecidereddike.
Blend ingredienserne, indtil du får en glat og cremet dressing. Afhængigt af din præference for konsistensen, kan du justere mængden af citronsaft eller olivenolie.
Smag dressingen til med salt og peber efter din smag. Tilsæt mere citronsaft eller eddike, hvis du ønsker en mere syrlig smag, eller mere koriander eller persille for ekstra friskhed.
SALAT
Skær broccoli i små, mundrette buketter. Hvis stokken er lidt blød i trykket , kan du også skrælle den og skære den i små terninger.
Kog en gryde med vand og tilsæt en smule salt. Når vandet koger, tilsæt broccolibuketterne og kog dem i kun 1-2 minutter for at blanchere dem. Dette vil gøre broccolien mere mør men stadig sprød. Dræn broccolien og skyl den straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Lad broccolien afdryppe grundigt.
Bland den blancherede broccoli, hakket rødløg, tørrede tranebær eller rosiner, ristede mandler eller valnødder i en stor skål. Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt, indtil alle ingredienserne er godt dækket.
Stil broccolisalaten i køleskabet i 1 time for at lade smagene blande sig og salaten køle ned.
Tag ud af køleskabet og drys Solsikkespirer og frisk persille eller koriander over salaten for en frisk smag og farve. Server din veganske broccolisalat som en lækker sideret til enhver lejlighed eller som en sund frokost.