Ærteskud salat med Pære & Avocado

Ærteskud Salat med Pære, Avocado, Valnødder & Sennepsspirer

En lækker, proteinrig suppe

Category

Yields2 Servings

 20 ærter til spirer
 20 ærter til ærteskud
 3 g sennepsfrø til spirer
 1 moden pære
 ½ moden avocado
 5 halve valnødder
 1 frisk citronbåd
 Salt & Peber

1

Læg ærterne i blød i friskt, koldt vand i et glas.
Hvis du vil dyrke spirer, lægger du derpå ærterne over i din spirebakke og dyrker dem i 2-3 dage til roden er 1 cm lang. Du kan spise hele spiren.
Hvis du vil dyrke ærteskud, lægger du derpå ærterne i en potte med jord og dyrker dem i 2-4 uger, til skuddene er 15-20 cm lange. Du kan spise stængel og blade men ikke ært og rødder.
Både ærtespirer og ærteskud smager af sukkerærter/friske ærtebælge.

2

Sennepsspirer dyrkes på fugtig vat i 6-7 dage ligesom du kender det fra karse. Du kan spise stængler og blade. Ikke rødder og vat. Sennepsspirer smager kraftigt af sennep.

3

Læg valnødderne i blød i 1 time i koldt vand. Det giver dem en blødere smag. Skyl spirer/skud og anret på tallerkenen med skiver af pære og avocado.

4

Dryp med citronsaft, pynt med sennepsspirer og drys med salt og peber.
Servér straks.

KØB ÆRTER TIL ÆRTESKUD

KØB SENNEPSFRØ TIL SPIRER

SÅDAN DYRKER DU ÆRTESPIRER - GUIDE

Ingredients

 20 ærter til spirer
 20 ærter til ærteskud
 3 g sennepsfrø til spirer
 1 moden pære
 ½ moden avocado
 5 halve valnødder
 1 frisk citronbåd
 Salt & Peber

Directions

1

Læg ærterne i blød i friskt, koldt vand i et glas.
Hvis du vil dyrke spirer, lægger du derpå ærterne over i din spirebakke og dyrker dem i 2-3 dage til roden er 1 cm lang. Du kan spise hele spiren.
Hvis du vil dyrke ærteskud, lægger du derpå ærterne i en potte med jord og dyrker dem i 2-4 uger, til skuddene er 15-20 cm lange. Du kan spise stængel og blade men ikke ært og rødder.
Både ærtespirer og ærteskud smager af sukkerærter/friske ærtebælge.

2

Sennepsspirer dyrkes på fugtig vat i 6-7 dage ligesom du kender det fra karse. Du kan spise stængler og blade. Ikke rødder og vat. Sennepsspirer smager kraftigt af sennep.

3

Læg valnødderne i blød i 1 time i koldt vand. Det giver dem en blødere smag. Skyl spirer/skud og anret på tallerkenen med skiver af pære og avocado.

4

Dryp med citronsaft, pynt med sennepsspirer og drys med salt og peber.
Servér straks.

Notes

Ærteskud salat med Pære & Avocado
error: Dette indhold er beskyttet