Violet Hummus med Økologiske Kikært Spirer
Læg kikærterne i blød i et stort glas vand eller en skål. De suger cirka tre vange vand i forhold til de tørre kikærter, så fyld skålen godt op.
Hæld kikærterne over i din SpirePerle efter 12 timer i vand. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af en bakke - 30 gram i hver side.
Skyl morgen og aften i 3-4 dage, indtil den hvide rod er 2 cm lang.
Skyl de spirede kikærter. Tag 5 kikærter fra og giv resten af dem et kort opkog i rent vand i 3 minutter for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer - Dette trin kan udelades, hvis spirerne har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave. Læg dem i koldt vand efter kogning.
Pres lidt rødbedesaft i et glas og læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, i saften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. De vil langsomt tage farven ind. Jo længere de ligger i farven, des tættere bliver farven i spirerne. Lad dem ikke ligge i mere end 1 time ad gangen, hvis du gør dette i dagen op til at du laver retten.
Dræn kikærterne fra dåsen og skyl efter med rent, koldt vand, indtil vandet ikke skummer mere. Hæld alle kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i blenderen.
Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.
Når smag og konsistens er som du ønsker, hælder du din hummus over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften og rør i den indtil du får dit ønskede mønster.
Pynt med de lilla kikærtespirer og andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering med brød, salat eller grøntsagsstave.
SÅDAN DYRKER DU SPIRER - GUIDE
Ingredients
Directions
Læg kikærterne i blød i et stort glas vand eller en skål. De suger cirka tre vange vand i forhold til de tørre kikærter, så fyld skålen godt op.
Hæld kikærterne over i din SpirePerle efter 12 timer i vand. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af en bakke - 30 gram i hver side.
Skyl morgen og aften i 3-4 dage, indtil den hvide rod er 2 cm lang.
Skyl de spirede kikærter. Tag 5 kikærter fra og giv resten af dem et kort opkog i rent vand i 3 minutter for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer - Dette trin kan udelades, hvis spirerne har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave. Læg dem i koldt vand efter kogning.
Pres lidt rødbedesaft i et glas og læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, i saften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. De vil langsomt tage farven ind. Jo længere de ligger i farven, des tættere bliver farven i spirerne. Lad dem ikke ligge i mere end 1 time ad gangen, hvis du gør dette i dagen op til at du laver retten.
Dræn kikærterne fra dåsen og skyl efter med rent, koldt vand, indtil vandet ikke skummer mere. Hæld alle kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i blenderen.
Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.
Når smag og konsistens er som du ønsker, hælder du din hummus over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften og rør i den indtil du får dit ønskede mønster.
Pynt med de lilla kikærtespirer og andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering med brød, salat eller grøntsagsstave.