Den rette froemaengde til spirer FRISKE SPIRER

MILJØHENSYN I FRISKE SPIRER

Jeg gør mit bedste for at levere en miljøvenlig pakke til dig…

Miljøvenlige papkasser til forsendelse

Jeg bruger altid papkasser af 90-100% genbrugspap. De er dansk produceret og købt af danske leverandører for at spare CO².

Jeg går også ind for at sende i genbrugte papkasser, hvis de er rene.

Jeg har derfor lavet en aftale med et andet firma, hvor jeg har lagerhotel. Et par gange om året giver de mig deres store papkasser, som de har fået leveret med chokolade eller andre madvarer.

Deres fordel er, at de slipper af med papkasserne. Min fordel er, at jeg kan hjælpe miljøet. Godt nok i lille skala, men mange bække små…

Så ser din kasse brugt ud eller har et produktmærke fra et andet brand, kan du glæde dig over, at kassen er 100% genbrug.

Papirtape og genbrugspapir til emballering

Jeg bruger så vidt muligt altid papirtape til at lukke dine pakker. Nogle gange er jeg dog nødt til at tage lidt stærkere gennemsigtig PP pakketape til hjælp. Sådan holder selv de tunge pakker til rejsen med fragtfirmaerne – også i regnvejr.

Til at sikre dine varer mod stød og kulde, emballerer jeg med grå/brunt papir. Det er lavet af genbrugt papirmasse. Ikke så kønt men det er godt for miljøet.

Du oplever desuden, at jeg af og til lægger stykker af pap mellem dine varer. Det gør jeg for at afstive pakkerne ekstra for at sikre dem mod travle fragtfolks hastige flytten rundt på pakkerne. Afstivningen er stykker af papkasser, som kommer fra mit eget produktlager.

Miljoevenlig tape af papir til spirer FRISKE SPIRER
rosenradise oekologiske spirefroe pose

Frøposer i papir eller plast

Jeg ville ønske, jeg kunne finde frøposer, der både kunne bevare frøenes holdbarhed OG være miljøvenlige. Desværre har jeg i stedet måtte dele mine prioriteter i to: 

1) Mine standard frøposer er af fødevaregodkendt plast.
Plastposerne er perfekte til opbevaring af frøene over længere tid.

2) Mine papir frøposer er af fødevaregodkendt papir.
Papirsposerne er fine til transporten. For at bevare frøenes spireevne, bør du dog hælde dem over i et lufttæt opbevaringsglas.

For at gøre det nemt for dig at huske frønavnet, får du frøpapirkort med sammen med hver papirspose – lige til at lægge i dit opbevaringsglas. På bagsiden af små frøkort finder du en rabatkode til dit næste frøkøb i papirposer. Sådan hjælper jeg dit grønnere valg venligt på vej.

Miljøvenlig spirekasse

Et hurtigt ord om SpirePerlen. Denne spirebakke har jeg selv designet og kan derfor træffe flere miljøvenlige valg i produktionen.

Det første er, at jeg har valgt en plasttype, som er fri for BPA, phtalater og farvestoffer.

Perlen bliver produceret i Danmark af en dansk priducent kun 50 kilometer fra FRISKE SPIRER lager. Den korte transport sparer CO².

Beholderen er desuden slagfast, så den kan holde i mange år. Hvis jeg finder en bakke med små fejl på, sælger jeg den som 2. sortering. Hvis fejlen er større, giver jeg den tilbage til producenten, som smelter den om til nye bakker.

Derfor er SpirePerlen miljøvenlig, selvom den er i plast.

spirekasse af friske spirer
Miljoevenlige oekologiske spirefroe FRISKE SPIRER

Miljøvenligt spirefirma

Jeg søger konstant at udvikle FRISKE SPIRER, imens jeg udviser mest muligt hensyn til miljøet. Hvis du har et godt tip til smarte tiltag, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Du kan følge den miljøvenlige udvikling af FRISKE SPIRER via nyhedsbrevene, de sociale medier eller bloggen.

Jeg glæder mig til at møde dig on- eller offline.

BLOG NYHEDSBREV

TAG FORSKUD PÅ GLÆDEN

Imens du venter på din pakke, kan du nyde nogle grønne perler.

Sådan dyrker du selv spirer

DET KAN DU
GLÆDE DIG TIL…

MERE
Dyrk selv spirer i alle aarstider

PRAKTISK INFO
OM DIN PAKKE

MERE
Hvidkloever spirer blade i hjerte

FORDELE AF
SPIRER & MIKROGRØNT

MERE
Miljøhensyn i FRISKE SPIRER

MILJØHENSYN
VED DIN PAKKE

MERE