Print Options:

Rødbede Hummus med Radise Spirer

Yields1 Serving

Roedbede hummus med radisespirer

 7 g Rosenradisefrø til spirer
 1 rødbede skrællet og hakket
 1 dåse kikærter drænet
  kop tahin
  kop frisk citronsaft
 2 fed hakket hvidløg
  kop olivenolie
 1 tsk spidskommen eller mere efter smag
 1 tsk himalaya salt
 1 håndfuld hakkede krydderurter efter smag
1

Læg radisefrøene i blød i et rent glas med koldt vand. Efter de 8 timer i blød, hælder du frøene over i spirebakken. Skyl frø/spirer med rent vand morgen og aften, indtil de har fået blade og er høstklar efter 6 dage.
Høst dine spirer og skyl dem i en skål med vand, til de tomme frøkapsler er skyllet fra. Nu er de klar til pynt. Gem lidt af rødbeden og et par tynde skiver løg til pynt.

2

Rist den snittede rødbede let over middelvarme, indtil den begynder at dufte kraftigt.
Læg de skyllede kikærter, tahin, ristet rødbede, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt i skålen på en blender eller foodprocessor.
Dryp lidt af olien i blenderen ad gangen, indtil konsistensen er glat.
Smag til og juster krydderier efter behov. Du kan tilsætte mere olivenolie, citronsaft, hvidløg, spidskommen eller salt efter behov.

3

Anret den færdige dip på en tallerken eller i en skål. Pynt den og dryp med lidt ekstra olie efter smag. Nu er den klar til din servering.

error: Dette indhold er beskyttet