Print Options:

CHIAGRØD TIL PÅSKE

Yields1 Serving

Chiagroed til paaske

 3 g økologiske kløverfrø til spirer
 2 spsk chiafrø
 2 kopper rismælk
 1 spsk økologiske, flækkede hampefrø
 1 lille snack gulerod
 1 ende af en moden banan
 1 spsk kokosmel
 1 kanel, salt og smør efter behov
1

Læg kløverfrø i blød i 8 timer og dyrk dem derpå i 5-6 dage til de folder bladene ud. De er nu modne og klar til din mad.

2

Bland chiafrø, hampefrø og rismælk til konsistensen er som tynd smoothie. Lad chiagrøden trække i 1 time og tilsæt ekstra rismælk efterbehov til konsistensen er, som du ønsker den.
Når chiagrøden har trukket i mindst en time og har konsistens som tyk risengrød, er den klar til dekoration.

3

Skræl guleroden og lav et hul i toppen til at stikke nogle kløverspirer ned i guleroden. Hak kokosmelet fint. Skær enden af en moden banan og rul den i kokosmelet. Skær en skive mere af bananen og lav to fødder til kaninen. Du kan lave de mørke markeringer med lidt frugtfarve eller brænde noget varmt på bananfødderne for at få præcise markeringer. Sæt fødderne 'fast' ved at mose lidt banan til klister mellem rumpen og fødderne.
Sæt nogle kløverspirer ned i grøden hist og pist og så er den klar til servering.

4

HUSK Det er nødvendigt at grøden er ret tyk for at kanin og gulerod vil stå fast i grøden. Når I skal til at spise den, bør I dog tilsætte mere mælk, da tyk chiagrød kan give mavekneb. Det skyldes, at frøene suger væske i dine tarme, hvis de ikke har trukket væske nok, inden du spiser dem.

error: Dette indhold er beskyttet