Din indkøbskurv er tom.

Der er ingen varer til sammenligning

OPSKRIFTER MED SPIRER

spirer i alle dine retter

Opskrifter med spirer

 

Grøntsagsjuice med spirer og økologiske ærteskud, ingefær og æbler

GRØN JUICE MED ÆRTESPIRER OG ÆRTESKUD

ANTIOXIDANTER PÅ GLAS

50 gram ærter til spirer

3 cm ingefær

2 økologiske æbler

10 cm økologisk agurk

Økologiske ærter til spirer

Dyrk 50 gram ærter til spirer i BergsBioSalad, Spireglas eller et Terrakottatårn.
Der er 180 gram ærter til spirer i en pose, så der er nok til spirer i flere retter.
Ærtespirerne er klar på 3 dage, og vejer til sidst dobbelt så meget i forhold til
de tørre ærter. Hvis du også gerne vil have nogle ærteskud til pynt eller snack,
kan du dyrke 10 af ærterne i en kop med jord. De er 10 cm høje efter 2 uger.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Smoothie med hjemmedyrkede Lucerne spirer

 

SMOOTHIE MED LUCERNE SPIRER

GRØNNE PROTEINER

20 gram lucernefrø

1 moden banan

1/2 avocado

Saft fra syrlige appelsiner

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Dyrk 20 gram lucernefrø til spirer i en BergsBioSalad eller i et Spireglas.
Der er 140 gram lucernefrø til spirer i en pose, så der er nok til mange retter.
Lucernespirerne er klar til din smoothie, når spirerne får blade efter 7 dage.
De små planter er til sidst 15 gange større end de tørre frø fra posen. Når
de er klar skal de bare skylles fri for frøskaller i en stor skål. Blend med
de øvrige ingredienser til konsistensen er grov.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Smoothie med hjemmedyrkede Kløverspirer

SMOOTHIE MED KLØVERSPIRER

BLØD OG FYLDIG

10 gram kløverfrø

1 moden banan

1/2 avocado

Blåbær

Rismælk

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Dyrk 10 gram kløverfrø til spirer i en BergsBioSalad eller i et Spireglas.
Der er 70 gram økologiske kløverfrø i en pose, så der er nok til mange retter.
Kløverspirerne er klar til din smoothie, når spirerne får blade efter 7 dage.
Skyl spirerne fri for frøskaller i en stor skål med vand. Blend med
de øvrige ingredienser til konsistensen er som du ønsker den.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Risruller med ærtespirer

 

RISRULLER MED ÆRTESPIRER & LUCERNE

FROKOST ELLER AFTENSMAD

20 gram lucernefrø

30 gram ærter

1 skive rødløg

4 cm agurk

2 gulerødder

2 stykker rispapir

Fetaost

Dressing efter ønske

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Dyrk 20 gram lucernefrø og 30 gram ærter til spirer i en BergsBioSalad eller i et Spireglas.
Der er 140 gram lucernefrø og 180 gram ærter i poserne, så der er nok til mange retter.
Lucernespirerne er klar, når spirerne får blade efter cirka 6-7 dage. Ærterne er klar, når de
har 1 cm lang hale. Det tager 2-3 dage. Når spirerne er klar, skyller du dem og de øvrige
ingredienser. Dryp grundigt af. Skær grøntsagerne i tynde skiver. Gør et rispapir vådt ad
gangen og læg på en våd tallerken. Læg ingredienserne på papiret og rul omkring dem.
Servér med dressing ved siden af.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Broccolispirer i juice

 

INGEFÆRJUICE MED BROCCOLISPIRER

GOD TIL HALSEN

10 gram broccolifrø

4 frisk ingefær

5 cm agurk

1 æble

1/4 citron

 

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Læg Broccolifrøene i blød i 8 timer og dyrk ifrøene i en BergsBioSalad i 5-7 dage.
Der er 50 gr i en standard pose, så med 10 gr har du stadig nok spirer til andre retter.
Spirerne er klar, når de folder deres første små blade ud efter cirka 6 dage. Det er vigtigt,
at du fordeler spirerne i bakken under dyrkningen, så de kan få ilt mellem hver skylning.
Når spirerne er klar, skyller du dem og de øvrige ingredienser. Læg i juicemakinen
og nyd straks efter for at få optimalt udbytte af juicens antioxidanter.
Spis gerne lidt avocado med juicen for at få glæde af alle vitaminerne.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Sandwich opskrift økologiske spirer FRISKE SPIRER

SANDWICH MED ØKOLOGISKE SPIRER

MASSER AF SMAG & SMAG

20 gram Rødkløverfrø

10 gram Rosenradisefrø

1 grovbolle

5 skiver agurk

Forårsløg

Flødeost eller soyaost

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Spirefrøene skal ligge i blød i 8 timer i to separate glas. Derpå skal de
vokse i 5-7 dage, til de har foldet deres blade ud og har fået farve.
Når spirerne er klar, skyller du dem og de øvrige ingredienser. Rist bollen og
smør med fløde'ost'. Skyl, snit og anret alle ingredienserne i bollen og nyd
den dejlige knasen af en frisk bolle fuld af vitaminer.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 

 

Lucerne juice med citron

 

VITAMINJUICE MED SPIRER

FULD AF C-VITAMIN

20 gram Lucerne- eller Hvidkløverfrø

1 citron

1 økologisk agurk

1 moden kiwi

Økologisk lucerne alfalfa til spirer

 Læg Lucernefrøene i blød i 8 timer og dyrk dem i en BergsBioSalad i 5-7 dage.
Der er 140 gr i en standard pose, så med 20 gr har du frø til mange andre retter.
Spirerne er klar, når de folder deres første små blade ud. Det tager cirka 6 dage.
Når spirerne er klar, skyller du dem og de øvrige ingredienser. Læg i din slow juicer
lidt ad gangen og nyd straks efter for at få optimalt udbytte af juicens antioxidanter.
Spis gerne avocado eller tag en oliekapsel med juicen for at optage alle vitaminerne.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon

 



Spinatlasagnette uden kød med spirer

SPINATLASAGNETTE MED SOYAPASTA OG SPIRER

GRØNNE, SPRØDE PROTEINER

40 gram røde linser

40 gram grønne linser

600 gr frossen spinat

1 grofthakket løg

2 små fed hvidløg

3 dåser hakkede tomater

200 gr soyapasta

3 stængler frisk oregano

Morneysauce / ostesauce

1 1/2 dl vand

salt og peber

Toppingost (kan fås i tofuvariant)

 

 
Læg Linserne i blød i 4 timer og dyrk dem i din spirebakke eller spireglas i 2 dage.
Der er 200 gr i en standard pose, så du har frø til mange andre retter.

Kog soyapastaen i en gryde for sig med salt i vandet i cirka 10 minutter. Tag gryden
af varmen og stil til side. Tø spinaten op og kom den i en gryde med ostesause og de
hakkede tomater. Tilsæt lidt krydderier. Bring saucen i kog og skru straks ned til svag
varme. Rør pastaen forsigtigt i og smag yderligere til med krydderier. Hæld halvdelen
over i et ovnfast fad. Læg et lag spirer og hæld resten af blandingen over i fadet. På
den måde bliver spirerne ved med at være lidt sprøde trods varmen i ovnen.
Drys med ost og stil i ovnen i 10 minutter.

DEL MED DINE VENNER

 

Facebook sprouts

Google+ sprouts

Pinterest sprouts

Twitter icon